Naslovnica Vijesti Svijet

Tragedija u vjerskoj školi: požar ubio najmanje 25 osoba

U požaru su umrla dva čuvara i 23 učenika
14. rujna 2017. u 07:29 2 komentara 484 prikaza
Požar u vjerskoj školi u Kuala Lumpuru
Foto: Reuters/PIXSELL

Požar u islamskom internatu u Kuala Lumpuru ubio je najmanje 25 osoba, većinom učenika, a buknuo je u četvrtak rano ujutro u spavaonicama, izvijestili su dužnosnici.

Pomaže Crveni križ Požar blokirao tisuće putnika u željezničkim kolodvorima na jugoistoku Francuske

U požaru su umrla dva čuvara i 23 učenika. Sedam osoba je ozlijeđeno, a 11 spašeno u Darul Quran Ittifaqiyahu, školi "Tahfiz", u kojoj učenici uče zapamtiti Kur'an.

Požar u vjerskoj školi u Kuala Lumpuru
1 / 8
Požar u vjerskoj školi u Kuala Lumpuru

"Tahfiz" škole obično podučavaju učenike u dobi između 5 i 18 godina.

Požar je počeo u spavaonicama na najvišem katu trokatnice, a pomoć je pozvana u 5,40 sati ujutro po lokalnom vremenu, navodi se u priopćenju Malezijskog odjela za požar i spašavanje. 

Takve škole su isključivo u nadležnosti vjerskih instutucija, a ove su godine u Maleziji već bile podvrgnute istrazi  kada je 11-godišnji dječak umro nakon što je prijavljeno zlostavljanje u Johoru, sjeverno od Singapura.

Tragedija u Sierra Leoneu Odroni i bujice Strava u Sierra Leoneu: iz blata izvukli gotovo 400 tijela Požar u Šibeniku Obranjene kuće u Kistanju Izbjegnuta katastrofa: vatrogasci ukrotili požar u šibenskom brodogradilištu Dron KATASTROFA IZ ZRAKA Posljedice požara u Splitu snimio dronom: Jeziva zgarišta

VIP izdvaja za Vas