Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIBINA O NACIONALIZMU

Krvava velikosrpska mitomanija: 'Srpski nacionalizam je najveća opasnost za narode s ovih prostora'

23.03.2023.
u 22:45

Srpski nacionalizam bio je i ostao najveća opasnost za sve narode na ovim prostorima, uključujući i Srbe. Historijski mu je najjači otpor pružio antifašistički pokret jugoslavenskih naroda u Drugom svjetskom ratu

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Idler
Idler
08:08 24.03.2023.

Najjači otpor pružil im je HV 91-95...i pospravil ih di i pripadaju !

EK
ekoeko11
15:48 24.03.2023.

Pročitam ovaj naslov kako su "antifašisti" pružili najveći otpor velikosrbima, a onda se sjetim kako je 12.09.1944., srpski kralj Petar II., iz Londona, preko radia BBCa, naredio svojim chetnikcima da se stave partizanima i Titi na raspolaganje. I onda dođe 90-ta, kad vidi vraga, petokraka i kokarda opet "dejstvuju" zajedno. Čista slučajnost...

DU
Deleted user
05:28 24.03.2023.

Nije mi baš jasna prva rečenica odnosno "najekstremniji" bi bio superlativ od extremus /lat./ = krajnji!? Da to nama povjesničar malo objasni, kako je to moguće!? Inače, nije taj nacionalizam toliko poseban nego je razarajući za okolne etničke skupine jer oni su skloni, notorno: kundaku, pendreku i vlasti. Imate slučajeve češke manjine u Mađarskoj, u Budimpešti ih preferiraju kad se izvode građ. radovi, adaptacije stanova i dr. jer su "uigrane ekipe" čeških majstora, naprave prvoklasan posao u toj sferi i svi zadovoljni njima. E pa prvospomenuti su druga priča, njima je glavno nametnuti se drugima, hegemoni, da se pučki izrazim - oni bi gazdovali svima uokolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije