Naslovnica Vijesti Svijet

Kruzer Balmoral u sjećanje na Titanic krenuo na put istom rutom

Putnici dolaze iz više od 20 zemalja svijeta a na Balmoralu će im biti služeni isti hrana i piće kao na Titanicu.
08. travnja 2012. u 20:01 19 komentara 5 prikaza
\'TVTITANIC_NNN_FOR_160312\'
Foto: arhivska fotografija
Pogledajte galeriju 1/5

Kruzer Balmoral isplovio je iz luke u Southamptonu u isto vrijeme kao i slavni Titanic čijom će rutom ploviti povodom 100. obljetnice tragičnog potonuća broda, prenose svjetski mediji.

Na brodu su i rođaci nekih od putnika i članova posade koji su bili na Titanicu, i ovim će im putem odati počast i prisjetiti se tragičnih događaja od prije sto godina.

Na Balmoral se ukrcalo 1309 putnika točno koliko ih je bilo i na Titanicu, a plovit će potpuno istom rutom preko Cherbourga u sjeverozapadnoj Francuskoj i Cobha kod južne obale County Corka u Irskoj do mjesta gdje je Titanic potonuo. 

Titanic je udario u santu leda 15. travnja 1912. godine i potonuo, a neki od putnika čiji su rođaci stradali na brodu ponijeli su vijence i osobne stvari svojih predaka kako bi obilježili stoljeće njihova stradanja i odali im počast.

Putnici dolaze iz više od 20 zemalja svijeta a na Balmoralu će im biti služeni isti hrana i piće kao na Titanicu.

- Bit će to vrlo emotivan trenutak za mene, i siguran sam da bi moj djed Alexander James Littlejohn bio ponosan da zna kako će njegova priča biti podijeljena s putnicima na ovom povijesnom putovanju, kazao je prije isplovljavanja za BBC Philip Littlejohn unuk tog preživjelog člana posade s Titanica.

Karte za ovo putovanje koštale su i do 9000 američkih dolara.

Elipso