Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirovna misija

Kruljac: U Afganistanu se kvare i Patrijina vozila, a ne samo naša

kruljac
PIXSELL
24.05.2010.
u 17:32

U jednoj akciji naletjeli su tim vozilom na minu. Usprkos eksploziji nitko u unutrašnjosti nije ozlijeđen. To dokazuje kako je riječ o doista kvalitetnu vozilu – rekao je general Kruljac.

Problemi koje su zbog kvara na borbenom vozilu LMV imali naši vojnici u misiji u Afganistanu uobičajeni su i nema razloga za zabrinutost. U ekstremnim uvjetima koji ondje vladaju uz temperature između -40 i 40 to se događa kao sa svakim običnim automobilom – komentirao je general Mladen Kruljac, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, nedavni kvar na vojnom vozilu.

Prema informacijama zapovjedništva naše vojske, slične probleme imale su i druge postrojbe u sklopu misije. Osim na talijanskom LMV-u, kvarovi su zabilježeni i na drugim borbenim vozilima kojima očito pustinjski pijesak i temperature ne odgovaraju previše. Među vojnim vozilima koja su se kvarila u Afganistanu i ona su finske Patrije koja ulazi i u Hrvatsku vojsku.

– S Patrijinim su vozilima imali problema u poljskom kontingentu mirovne misije. Ipak, Patria je pokazala i drugu stranu. U jednoj akciji naletjeli su tim vozilom na minu. Unatoč eksploziji nitko u unutrašnjosti nije ozlijeđen. To dokazuje kako je riječ o doista kvalitetnu vozilu – rekao je general Kruljac.

On će ovog tjedna predvoditi niz aktivnosti uz obilježavanje Dana Hrvatske vojske.

Komentara 33

BR
Bojana Radović
18:04 24.05.2010.

Tema je bila Dan obilježavanja OS RH i HKoV. Promocija naših oružanih snaga..Godišnjica..Rođendan.. Očito nezanimljiva našim medijima pa eto ajmo malo u žutilo..pokvarilo se vozilo!! neš ti..

VI
vidimškoj
18:14 24.05.2010.

ajde generale šta se pravdaš,samo budalama nije jasno da je sve kvarljivo.Bitno je da ljudi nisu stradali a ako neko želi aferu onda neka ide u Afganistan posluživat borbena vozila.Pozdrav i sretan povratak vojnicima.

OB
-obrisani-
17:43 24.05.2010.

us-bet pobjednička momčad ima parove za dobitak javite nam se na mail us-bet@hotmail.com da se dogovorimo ili posjetite blog ..us-bet.bloger.hr...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije