Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJASNIO ODLUKU
Povratak na članak

Krstičević: Podnio sam ostavku zbog odgovornosti i vojničke časti

"Ja sam prije svega general koji je prošao Domovinski rat i uvijek sam, kao i u ratu tako i u miru, preuzimao odgovornost i brigu za svoje ljude", poručio je bivši ministar obrane Damir Krstičević

Komentari 33

CA
Calboy
01:54 09.05.2020.

Hvala Ti generale na tvojoj sluzbi i ljubavi prema dragoj nam drzavi! Trebamo vise rodoljuba kao sto si Ti. Puno si gresaka napravo kao ministar ( avioni iz Israela, pad helikoptera, ovaj nesretni slucaj i drugi). Dobro je vrijeme dae da odes u komerciju. Imas dobar biznis sa vladom RH. Ne razumijemo kako bas tvoja firma dobiva sve te kontakte od vladinih institucija??? Možeš li to objasniti ??. Liepi pozdrav iz Kalifornije.

VL
VO
vonstauffenberg
00:22 09.05.2020.

Nije on za političara i ministra.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
07:12 09.05.2020.

Koji amo mi naivci (skupa samnom)! Svi smo mi (naivci) govorili da zbog ove nesreće Krstičević ne bi trebao dati ostavku jer nije mogao biti kriv. Tek sada kada smo malo prespavali moguće je razumjeti ovaj politikantski potez. OVO JE UČINJENO ISKLJUČIVO RADI IZBORA. Danas se pojavila vijest da će Krstičević biti nositelj liste u 10. izbornoj jedinici i vjerojatno opet predložen za ministra obrane. Krstičević je ovim potezom pokazao da mu uopće nije stalo do pogibje ovo dvoje pilota nego je njihovu smrt stavio kao zalog svog ponovnog angažiranja u politici. KOJI SMO MI NAIVCI!!! Od HDZ-a ništa novo, ali sam više dostojanstva očekivao od Krstičevića.

VL
CH
che9
07:01 09.05.2020.

reci ti nama pajdo kako si se ti obogatio, šta radiš u MSanu-u i kako dobijete sve poslove sa državom, otkud bujanje bankovnog računa od 95-te?? "Utjecajna domaća IT kompanija KING ICT., u kojoj je do ulaska u Vladu jedann od vodećih menadžera bio aktualni ministar obrane Damir Krstičević, okreće se novome biznisu. Kako stoji u sudskome registru, namjerava se u budućnosti baviti i trgovinom oružja te proizvodnjom i servisiranjem zrakoplova i zrakoplovne opreme."

VL
DU
dugonja66
07:00 09.05.2020.

a kada se islo helekopterom u lov pa kada se svercalo njime oruzje zar to nije ministrova odgovornost ali sada idu izbori to ti je hdz ova stvarnost sramota

VL
Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
00:13 09.05.2020.

Trebao je otici ranije a ne cekati pogibiju ovih pilota.Imao je na ledjima previse afera i pokazao se kao dostojan primjer hrvatskog politickog pritivizma.

VL
SL
Slavik
23:07 08.05.2020.

Cisti primjer da svatko moze biti general

VL
DU
Deleted user
09:29 09.05.2020.

Osobno, naravno nije kriv za nesreću ali.... Očito nešto u sustavu ne valja jer samo u HRZ-u i samo u Zadru, u kratkom periodu dvije nesreće sa katastrofalnim posljedicama, nečasne rabote sa "švercerima oružja".... A, za sustav je u konačnici on odgovoran.... Ostavka nije neopravdana, a u politikantske ocjene i osude ne ulazim...

VL
UD
Udbaš
11:22 09.05.2020.

Čin mi se da ova ostavka nema veze s čašću i odgovornosti, nago bi trebala biti zalog budućih političkih probitaka i za njega i Plenkija. Je li časno ostaviti prazno mjesto ministra obrane ukoliko mu je stalo do stanja u resoru kojim je upravljao. Misli li da će tom resoru biti bolje bez njega ili bez ikoga na mjestu ministra, zašto nije odstupio ranije? Ili mu Plenki nije rekao da neće tražiti drugog pošto su izbori blizu. Nadam se da griješim, ali sve upućuje na to da se ovdje radi o politikantstvu i Krstičevića i Plenkovića koliko god mi bilo mučno i pomisliti da netko tako može koristiti nečiju tragediju.

VL
21
215794
02:00 09.05.2020.

Gospodine Krsticevicu niste smjeli podnijeti ostavku nazalost nesrece se dogadjaju svaki trenutak. Sad ce netko biti pametan reba ovo treba ono nije lako biti gazda u praznoj kuci. Mi smo svi malo blentavi ako padne avion helikopter odmah poludimo a kad je cestovna nesreca nikom nista.

VL
LB
lazni_branitelj
08:39 09.05.2020.

Vojnicka i generalska cast te ne sprecavaju da krades i lazes

VL
HA
hambisvasalata
10:00 09.05.2020.

Dakle dva dečka poginu u nesreći zbog još nerazjašnjenih razloga, Krstičević od "boli i krivnje" podnese ostavku na mjesto ministra, kad ono za koji tjedan završi na adeze listi za dalmaciju... politiziranje smrti pilota i službeno novo dno aktualne vlade, nažalost sasvim predvidivo i očekivano

VL
RI
rimac444
23:14 08.05.2020.

Podnio je ostavku iako nema nikakve odgovornosti u ovoj nesreći , no trebao je to napraviti zbog komunjarske bagre i njihovih medija. To zlo će nas pratiti i ugrožavati dok ne provdemo lustraciju i dobijemo hrvatske medije.

VL
FR
freeshooter
23:11 08.05.2020.

Još jednom je pokazao svoju veličinu kao čovjek, i s obzirom da je bio najbolji ministar obrane do sada, te pokrenuo složene procese reorganizacije OS, želim mu sve najbolje i vjerujem u njegov daljni rad. Tko nerazumije pitanje njegove vojničke časti i iskazanih emocija u ovoj tragediji, podsjetit ću da je Krstičević i sam doživio zrakoplovnu nesreću, pad helikoptera, bio jedan od preživjelih, sa teškim ozljedama od kojih se godinama liječio, da bi nakon svega, i preživjelih ratnih godina, naša shodno i dalje nastaviti davati Hrvatskoj. Treba mu samo predah, i treba razumjeti njegove emocije, pogotovo što ima znanja i organizacijskih sposobnosti za svoj uspješan rad, nemojte suditi po izričaju par izjava, čovjek je sa emocijama i one ga pokreću, ali on zna, i vojnici ga poštuju i slijede, zato je i bio veliki čovjek u ratu, isto tako i u miru, kao ministar.

VL
CH
che9
23:03 08.05.2020.

prekasno

VL
PL
Playmaker
02:18 09.05.2020.

Bravo Ministre !!!😎😎😎🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷 Legenda Hrvatske

VL
SI
simezadar
23:40 08.05.2020.

Uz tebe sam GENERALE,HOS U ♥️

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.