Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA RADNA MJESTA

HV će po prvi put u Vukovaru imati vojsku: Stiže cijela postrojba

Damir Krstičević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
10.02.2017.
u 19:55

- Stotinjak radnih mjesta i te kako će značiti našem Vukovaru, rekao je Krstičević

Do 18. studenoga ove godine u Vukovaru će po prvi put biti izmještena jedna postrojba Hrvatske vojske. Najavio je to danas u Vukovaru ministar obrane u Vladi RH Damir Krstičević napominjući kako se radi o stotinjak pripadnika inženjerijske postrojbe koja se sada nalazi u Vinkovcima. Postrojba će biti smještena u krugu vukovarske vojarne gdje, kako navode čelnici ministarstva, ima dovoljno mjesta i kapaciteta za jednu takvu postrojbu.

-Ta postrojba biti će u funkciji i nacionalne sigurnosti ali i konkretkniog doprinosa MORH-a Gradu Vukovaru. Stotinjak radnih mjesta i te kako će značiti našem Vukovaru, rekao je Krstičević.

Najavio je i kako se se od ove godine u Vukovar ponovno vraća svečana promocija časnika i dočasnika polaznika svih vojnih škola. Pojasnio je kako se ista upravo u Vukovaru održavala od 2004. godine, kada je uvedena, pa sve do 2011. godine kada je premještena u Zagreb.

-Promocija će se održavati svakoga 25. lipnja na Dan državnosti u vukovarskoj vojarni, istakao je Krstičević.

Ministar će u Vukovaru nazočiti svečanom promoviranju dvojice brigadira Hrvatske vojske, Željka Živanovića i Ivice Komljena, u činove generala HV-a.

-Željko Živanović je prvi Vukovarac nakon pokojnog Blage Zadre koji će dobiti u svom Vukovaru čin generala. To je priznanje i generalu Živanoviću kao i priznanje Vukovaru, rekao je Krstičević.

Nakon sastanka održanoga s čelnicima MORH-a, na kojem je sudjelovao i general zbora Mirko Šundov, gradonačelnik Vukovara Ivan penava istakao je kako se radi o velikoj stvari za Vukovar i Vukovarce.

-Ovo su u ovih 25 godina od rata, od 1991. godine, najznačajniji koraci za Vukovar po pitanju Ministarstva obrane. Vraća nam se inženjerijska postrojba koju smo imali do rata. Isto tako promaknuće Vukovarca Željka Živanovića u čin generala je melem na ranu i nešto što umiruje, rekao je Penava napominjući kako su i te stvari pokazatelj da su se neke stvari, kada je u pitanju percipiranje Vukovara, promjenile u zadnje vrijeme.

Ključne riječi

Komentara 42

BI
bijelocrveni
20:13 10.02.2017.

Sve najbolje hrvatskoj vojsci. Dobrodosli na granicu prema barbarima.

SA
samograd
20:31 10.02.2017.

Neka vojske jer policija u Vukovaru ima one koji su spremni pilati balvane

MA
marsovac
20:19 10.02.2017.

nadam se da necete one pritajene i njihovu dijecu unovaciti, otac osvajao i rusio vukovar, sin po nacionalnome kljucu u Hrvatskoj vojsci, sahovnica na kapi a orlovi u srcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije