Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kroz zajedništvo do povjerenja hrvatskih glasača koji vjeruju u jake i čvrste desne pravaške i demokršćanske političke opcije

„Današnji dogovor veliki je dan za hrvatsku desnicu. Hrvatska pravaška opcija desetljećima rastakana, lomljena, osporavana, ali nikad slomljena, danas iznova složno zbija svoje redove“ naglasio je Anto Đapić
26. srpnja 2016. u 22:35 10 komentara 1035 prikaza
Okupljanje pravaša
Foto: HSP AS
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što je u ponedjeljak glavni tajnik Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića (HSP AS), Pero Ćorić obznanio kako njegova stranka raskida odnose s HDZ-om u priopćenju su prokomentirali svoju odluku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Istog dana kada je HSP AS na svojoj telefonskoj sjednici Predsjedništva donio jednoglasnu odluku da raskida sve sveze s ovakvim HDZ-om i njegovim vodstvom, kao Hrvatska 1991. godine s bivšom Jugoslavijom, ubrzan je ritam pravaško-demokršćanskog okupljanja. Kao što je i najavio glavni tajnik i glavni pregovarač HSP AS Pero Ćorić, Domoljubna koalicija ostaje, jedino se promijenila posada u lokomotivi. 

Pobjedničku kompoziciju od 26.07.2016. predvodi HSP AS, a strojovođa je predsjednik stranke i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš prof. Raniji višemjesečni razgovori sa strankama istog ili sličnog svjetonazora istoga dana urodili su plodom. U prostorijama HPS AS u Zagrebu, Čulinečka 119 u nazočnosti velikog broja medija održan je prvi u nizu radnih sastanaka između HSP AS, stranke Desno, Ujedinjena stranka prava, HKDU dr. Marko Veselica te Hrvatske demokratske stranke.

Vodstvo HSP AS predstavljao je glavni tajnik Pero Ćorić, pravaški blok predstavljao je predsjednik stranke DESNO Anto Đapić, a demokršćane je predstavljao predsjednik „HKDU dr. Marko Veselica“ Dean Golubić. 

Plenković Dvojba - s kim surađivati HDZ bi s Prgometom išao na izbore u Zagrebu i Slavoniji Daniel Srb 'PINOKIO STRANKA' Srb (HSP): Pero Ćorić je jamac Milanovićeva povratka na vlast pero ćorić Dao rok od dva dana HDZ razljutio Peru Ćorića: 'Ja sam autor imena koalicije, mi ostajemo'

„Današnji dogovor veliki je dan za hrvatsku desnicu. Hrvatska pravaška opcija desetljećima rastakana, lomljena, osporavana, ali nikad slomljena, danas iznova složno zbija svoje redove“ naglasio je Anto Đapić.

Dean Golubić, predsjednik HKDU dr. Marko Veselica pozvao je i preostale stranke pravaškog i demokršćanskog svjetonazora, te sve domoljubne intelektualce da se pridruže ovoj brzorastućoj uspješnoj pravaškoj priči o zajedništvu. Kroz zajedništvo na najboljem smo putu povratka povjerenja hrvatskih glasača koji vjeruju u nužnost jake i čvrste desne pravaške i demokršćanske političke opcije kao jamac politike kojemu je zaštita hrvatskih nacionalnih interesa od prvorazredne važnosti.

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić potvrđuje kako je odluka o zajedničkom nastupu na izborima donesena jednostavno i pravaški iskreno, bez kalkulacija i skrivenih figa u džepu, kao što se i kaže „složna braća kuću grade“. U zajedničkom nastupu, HSP AS zalagat će se i dalje za pozitivna načela domoljubne opcije – naziva kojeg su činjenično, ali i sadržajno i bili autori. Pero Ćorić je uputio poziv svim drugim strankama, udrugama i istaknutim pojedincima da se pridruže ovom novom političkom zajedništvu.

Već najavljeni razgovori održat će se tijekom nekoliko narednih dana, a svečano potpisivanje Sporazuma i utvrđivanje koalicijskih lista bit će održano najkasnije do 03.08.2016. godine. Usklađivanje zajedničkih programa prepušteno je stranačkim Odborima i stručnim tijelima te će isti biti predstavljen na dan svečane predaje koalicijskih lista.

>> 'Raskidamo sve veze s HDZ-om kao što je Hrvatska raskinula s bivšom SFRJ'

Pelješki most snimljen iz zraka
VIDE I PLUSEVE I MINUSE
Kako u Neumu doživljavaju spajanje Pelješkog mosta: 'Otići će sav narod okolo!'
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
  • doktorica:

    uništili su HSP sa likovima koji više spadaju u neki vodvilj nego u ozbiljnu stranku!

  • olrajt:

    Kad se ujedinite u jednu pravašku stranku koja će gledati Hrvatske interese a ne osobne ,kad se svaki od vas sadašnjih predsjednika odrekne borbe za predsjednika te pravaške stranke -onda će vam ljudi vjerovati.Upravo svi vi predsjednici raznih pravaških stranaka ... prikaži još! upropastili ste Hrvatsku stranku prava i kako da vam bilo tko vjeruje.Smiješnio ste i neuvjerljivi!

  • Ksantipa:

    Pravaši nemaju pravog vođu. Svaki od lidera ovih strančica misli kako je upravo on glavni i on morabiti šef. Od toga svega ništa, samo velika galama. Stranka na tim idejama i načelima bi dobro došla, bezideja i primjesa pojedinih likova ... prikaži još!a koji su si umislil da su velikani i jedini pozvani naslijediti Starčevića i Radića. Kladim se da neki od njih pojma nemaju što to znači i što su bile glavne vodilje ovih velikana.