Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglička kriza

Kroz Hrvatsku prošlo gotovo pola milijuna migranata

Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
09.12.2015.
u 16:55

Prijepodne se u brodskom kampu nalazilo 1.040 osoba

Iako je priljev migranata u Hrvatsku u posljednjih desetak dana znatno smanjen u odnosu na proteklo razdoblje, kada ih je na dan znali ući i do 10 tisuća, danas su ponovno počeli pristizati u većem broju. Do podneva ih je u zimski prihvatno-tranzitni centar u Slavonskom Brodu vlakom iz Šida stiglo oko 2.100 i svi su nakon kontrole i registracije nastavili svoj put prema Sloveniji. Prijepodne se u brodskom kampu nalazilo 1.040 osoba koje traže spas iz ratom zahvaćenih zemalja.

- U protekla dva tjedna izbjeglice se u kamp dovoze autobusima sa željezničke postaje u Garčinu. Nakon registracije, dobivanja hrane, odjeće i medicinske skrbi vraćaju se u Garčin, odakle vlakom nastavljaju put – kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Predstavnik Hrvatskog crvenog križa Dino Jakopinec rekao je kako je stanje s humanitarnom pomoći, odjećom, obućom i hranom za izbjeglice zadovoljavajuće, ali i kako je zbog dolaska hladnijeg vremena svaka buduća donacija dobrodošla. Premda se svakodnevno radi na spajanju članova obitelji, većih slučajeva u službi traženja u posljednje vrijeme, kako saznajemo, nije bilo. Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo više od 486 tisuća migranata. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

>> Grčka počela odvoditi ekonomske migrante s grčko-makedonske granice

>> Ranko Ostojić: Hrvatska je odmah spremna prihvatiti dogovorene kvote za izbjeglice

Komentara 3

OM
omolje
18:36 09.12.2015.

Kakve donacije. Treba vam oduzet i to šta imate.

DU
Deleted user
19:44 09.12.2015.

Skupljajte donacije za hrvatsku sirotinju!

OK
okus
09:33 10.12.2015.

Ni mrvicu nicega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije