Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTIĆ U VOJNIĆU

Krovište već curi, pločice pucaju, a računa nema ili su dvostruki

vrtić
ARHIVA VL
16.04.2010.
u 14:25

Azim Durmić, predsjednik Upravnog vijeća, tvrdi da se za pola milijuna kuna, koliko je dao UNDP, moralo napraviti više i kvalitetnije.

Kako bismo izbjegli priče i optuživanja na ulici, jer već se govori da želim optužiti bivšeg načelnika Nebojšu Andrića, pozivam vijećnike Vojnića da izglasuju reviziju poslovanja Dječjeg vrtića Vojnić. Nepotpuna je dokumentacija o obnovi vrtića, a nemamo ni sve dozvole, kazao je Azim Durmić, predsjednik Upravnog vijeća vrtića, a vijećnici su prijedlog podržali.

UNDP - organizacija UN-a, dala je 550.000 kuna za obnovu zgrade, a Ministarstvo obrazovanja doniralo je namještaj.

Po riječima Azima Durmića, tvrtka u vlasništvu bivšeg načelnika Nebojše Andrića odradila je dio poslova; za 283.000 kuna obnavljali su vanjsku stolariju, bravariju, postavljali parket, a krovište je radila tvrtka bivšeg vijećnika SDA Mirsada Bajramovića.

– Iako je vrtić lani otvoren, krovište već curi, a jamstvo je, navodno isteklo. Pločice u kuhinji pucaju, a postoje i drugi problemi. Za pola milijuna kuna, koliko su stajali radovi, moglo se napraviti mnogo više i kvalitetnije. Osim toga, pola računa nedostaje, a imamo dvostruke račune za poslove koje je izvodila Andrićeva tvrtka - UNDP je novac dao njegovu poduzeću, a Općina je iste radove plaćala nekim drugim tvrtkama. Zato, neka državna revizija pregleda svu dokumentaciju za vrtić - od financijskog poslovanja do građevinskih radova. Njihov će nalaz biti konačan i tu ćemo priču završiti – rekao je Azim Durmić.

Nadzorni inženjer iz UNDP-a imao je primjedbe na izvedene radove; odnosile su se na instalacije za struju, vodu, uzemljenje, ogradu, no popravci su obavljeni i Općina ih je platila. Kada smo obnavljali vrtić, na tome je zemljištu bila upisana livada. No, svu smo dokumentaciju napravili i ona mora postojati, kazao je Drago Valentić. Nebojša Andrić rekao je da se ne boji revizije, ali smatra da će to donijeti štetu općini.

Nebojša Andrić kaže da je njegova tvrtka dobila posao jer je imala najbolju ponudu na javnom natječaju, a radili su po projektnoj dokumentaciji UNDP-a. 

– UNDP i dalje pomaže Vojniću pa nije dobro da im šaljemo reviziju. Imate li saznanja o mutnim poslovima, podignite kaznenu prijavu – rekao je N. Andrić. Nadzorni inženjer iz UNDP-a imao je primjedbe na izvedene radove; odnosile su se na instalacije za struju, vodu, uzemljenje, ogradu, no popravci su obavljeni i Općina ih je platila. Kada smo obnavljali vrtić, na tome je zemljištu bila upisana livada. No, svu smo dokumentaciju napravili i ona mora postojati, kazao je Drago Valentić. Nebojša Andrić rekao je da se ne boji revizije, ali smatra da će to donijeti štetu općini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije