Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Krnjak: Ni ratne zarobljenike nisam ubijao iako sam na to imao pravo

08.04.2009.
u 20:33

Od Glavaša nisam dobio nikakve zapovijedi, on nije imao ovlasti nad mojom postrojbom – izjavio je u svojoj obrani Ivica Krnjak, drugooptuženi u suđenju Branimiru Glavašu i ostalima. Krnjak je odbacio sve što mu se kao bivšem zapovjedniku Samostalne uskočke satnije stavlja na teret u “slučaju selotejp”, mučenju i likvidaciji civila na obali Drave. Krnjak je rekao da nikad nije ubijao zarobljenike, čak ni na ratištu, kada je, kaže on, imao pravo to učiniti.

– Poštedio sam živote onih koji su očito bili krivi, a ispada da sam ubijao ove ljude koji su nevini. Takve formulacije tužiteljstva potpuno su mi neprihvatljive – rekao je Krnjak.

Svoju obranu dopunio je i prvooptuženi Branimir Glavaš koji je izjavio da ga i dalje neosnovano prate te da su mu cijeli postupak montirali Vladimir Faber, danas ravnatelj policije, i Državno odvjetništvo. Postupak za slučajeve “garaža” i “selotejp” bliži se kraju i moguće je da nepravomoćna presuda bude izrečena i prije lokalnih izbora 17. svibnja. Glavaš je najavio da se na tim izborima neće kandidirati. (S. P.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije