Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznata i cijena

Krk će naplaćivati tuširanje na plaži, objasnili su svoju odluku: 'Motiv nam nije profit'

Ilustracija
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
24.05.2023.
u 11:15

Kupači će poluminutno tuširanje plaćati 20 centi, a sustav naplate obuhvatit će šest tuševa na gradskim kupalištima

Odluku o naplaćivanju tuševa na gradskim plažama donijeli su vijećnici Krka na ovotjednom zasjedanju. Većinom glasova izglasano je da je komunalnoj krčkoj tvrtki Vecla uvođenje sustava naplate. Tako će turisti plaćati 20 centi za poluminutno korištenje tuša, javlja Novi list.

Sustav naplate obuhvatit će šest tuševa koji se nalaze na gradskim kupalištima. Direktor Vecle Danko Milohnić objasnio je da je jedini razlog vraćanja naplate taj što je došlo do strelovitog skoka u potrošnji vode

VEZANI ČLANCI:

Milohnić naveo je i da je potez nije motiviran profitom, već iz želje da se smanji nepotrebno i nekontrolirano trošenje vode, čime se smanjuje i onečišćavanje okoliša. Tuševi će imati uređaje koji će njihovo korištenje evidentirati kod nadležnih institucija. 

VIDEO Potjera kao iz akcijskog filma! Kauboju pobjegla krava, lovio je na - autocesti

 

Komentara 9

BR
Brdo
11:42 24.05.2023.

A jesu li donijeli odluku koliko ce kostati poluminutno koristenje suncevih zraka? Mislim, ni tu im nije bitan profit, nego samo zelja da se sunceve zrake ne trose prekomjerno.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
11:37 24.05.2023.

Pljačka pod krinkom zaštite okoliša!

KP
Karlovacko pivo
12:13 24.05.2023.

Bilo bi pametnije da prije deset jedanest sati prošetaju pa da vide koliko je ručnika razastrto a nitko ne leži na njima sve rezervisano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije