Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERAL JNA

Krizni stožer osudio skup o Trifunoviću: 'Predao se kad je vidio da nema drugog izlaza'

Predsjednik bivšeg Kriznog stožera Čedomil Cesarec: Trifunović je naredio da se bombardira varaždinski aerodrom, a granatiran je i sam grad
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
14.02.2017.
u 20:24

Skup su organizirali Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda

Članovi Kriznog stožera Skupštine općine Varaždin 1991. godine oštro su reagirali na skup "Slučaj generala JNA Vladimira Trifunovića" u Varaždinu, posvećen nedavno preminulom generalu i njegovoj ulozi u događajima iz rujna 1991., te kaznenim postupcima koji su se protiv njega vodili pred sudovima u Hrvatskoj i Srbiji. Skup su organizirali Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda. 

Predsjednik bivšeg Kriznog stožera Čedomil Cesarec je na konferenciji za novinare rekao da nije točno da su u bivšoj varaždinskoj kasarni nalazilo 230 vojnika i 37 oficira JNA, kako piše u pozivu na skup, nego čak 1220 vojnika. Cesarec je opovrgnuo i tvrdnje da je general Trifunović odlukom o predaji kasarne 1991. izbjegao sukob s oružanim snagama RH. Trifunović je naredio da se bombardira varaždinski aerodrom, a granatiran je i sam grad.

- Ratovali smo osam dana, ljudi su bili po podrumima, na ratištu, ranjavani su i ubijani. Imali smo dva mrtva i 38 ranjenih - rekao je Cesarec i skup nazvao provokacijom. Trifunović se, istaknuo je Cesarec, predao kad je vidio da nema drugog izlaza.

Eugen Jakovčić iz Documente napisao je na Facebooku da su ga nazvali iz policije i rekli da očekuju prijetnje tijekom skupa koji je započeo večeras u 18 sati.

- Rekao sam da su Documenta i CZKd navikli na to, mi u Hrvatskoj, a kolege u Srbiji - napisao je Jakovčić.

>> General bivše JNA Vladimir Trifunović traži novo suđenje

Komentara 4

SD
sdpesticid
23:19 14.02.2017.

znamo tko je i kako pisao povijest nakon ww2 a sada imamo ovo, u 21 vijeku gdje još mnogo živih svjedoka ima po pitanju domovinskog rata i već se ide s neistinama. tko i kojim povodom, ne treba se uopće misliti !?

BO
Bogodol
07:04 15.02.2017.

Dokumenta je glasnogovornik mrzitelja Hrvatske Države i odrađuje taj prljavi posao mentalno jer spadaju u istu grupu te kao plaćenici.Naravno da se Trifunović predao kada je vidio da nema izlaza, a osim toga u pitanju su bili životi i njegove žene i djece ako se ne varam koji su bili u Varaždinu. Gnjusna je laž da je neki oficir JNA bio za Hrvatsku Državu te mu treba dati priznanje kad postoje mnogi biološki Hrvati koji su protiv, da ih ne nabrajam, a pojedini Srbi su bili razumom za Hrvatsku kada je već stvorena, a ruku na srce postoje mnogi koji žive u Hrvatskoj Državi a mole Boga za propast i za uspjeh srbije. Trifunovića treba ostaviti na miru i ne stvarati junaka od njega, jer junaci su spletom okolnosti završili u zatvoru ili umrli kao Gotovina, Bobetko, Brodarac, Milanković, Praljak i cijela grupa sa njim itd.

ZA
zadar1
20:52 14.02.2017.

auuuuu.....koja madga!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije