Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora dojenju

Križevačke rodilje sretne jer se druže pa onda i doje s više volje

\'dojilje_nnn_pod_220311\'
FOTO VLM
23.03.2011.
u 16:00

Dojenje je prvi korak u prevenciji bolesti dojke, ističe Jasna Jedvaj, medicinska sestra koja vodi grupu rodilja. Poziva i ostale da se priključe, svake druge srijede, zasad u prostorijama bivšeg biokemijskog laboratorija

Osmero mladih majki, još dojilja, s bebama se okupilo u bivšem biokemijskog laboratoriju u Križevcima, da bi se međusobno poduprle, razmijenile iskustva o dojenju i prvim fazama odgoja djece. One čine grupu za potporu dojenja, prvi put u Križevcima, na inicijativu više medicinske sestre Jasne Jedvaj i Kluba žena s bolestima dojke Agata.

– Prvi korak u prevenciji bolesti dojke upravo je dojenje, a cilj je da se u grupi majke upoznaju, dadu si potporu. To je grupa samopomoći u kojima majke s iskustvom u dojenju pomažu onima bez. One su sve dobro informirane o dojenju, no ovako dobivaju konkretnu potporu, savjetima o dojenju, ali i drugim temama koje same predlažu – kaže J. Jedvaj, patronažna sestra, koja poziva i druge rodilje, ali i one koje će tek roditi, da se priključe. Jedna od zadovoljnih je i Tina Jakopčić, majka tromjesečnog Iana.

– U razgovoru s drugim curama shvatiš koliko si sretna sa svojim djetetom, jer svaka ima svoje probleme, koji izgledaju lakši kad se družimo i tako si pomognemo – kaže Tina i najavljuje dolazak i iduće srijede. Silvia N. s dvomjesečnim Lukom veli da je, osim o dojenju, doznala korisne informacije i, primjerice, o pripremi kašica.

Sve će se ove majke, ističe J. Jedvaj, nalaziti i dalje jer je važno preventivno djelovati sa zdravom i mladom populacijom. Najavila je za ovu subotu i akciju Kluba Agata uz Dan narcisa na križevačkim trgovima. (sen/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije