Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješni projekti

Krivotvorina ili original? To otkriva carinski laboratorij

Carinski laboratorij
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/4
26.02.2014.
u 21:00

Analize koje se provode u Zagrebu sprečavaju kriminal i šverc i otkrivaju proizvode opasne za zdravlje građana.

Je li proizvod krivotvorina ili original, odgovara li kemijski sastav proizvoda deklaraciji ili ne, neka su od pitanja na koja odgovore daju kemijsko-fizikalne, tehnološke i druge analize koji se provode u carinskom laboratoriju Ministarstva financija u Zagrebu s dvostrukom svrhom.

Jedna je sprečavanje kriminala i šverca te ispravno raspoređivanja robe u carinsku tarifu, a druga zaštita od neispravnih ili opasnih proizvoda, posebno onih opasnih za zdravlje.

Laboratorij je financiran novcem iz programa IPA 2007., a u srijedu je predstavljen stranim novinarima koji su u Hrvatsku stigli naučiti više o povlačenju novca iz europskih fondova. Projekt je vrijedan 500.000 eura, a provodio se u partnerstvu s poreznom agencijom Kraljevine Španjolske. Posebno je opremljen za analizu uzoraka u skladu sa zajedničkom poljoprivrednom politikom.

>>Oprez - lažnjaci mogu biti čak i opasni po zdravlje

>>Kako smo naštampali 170 'kila' €

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije