Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLIJALI PREVARANTI

Krivotvorili papire pa prodavali vozila. Šteta 1,5 milijuna kuna

Pixabay
29.12.2020.
u 11:12

Sumnjiče se da su tijekom 2019. i 2020. nabavili lažni pečat pomoću kojeg su izrađivali lažnu dokumentaciju

Zbog desetak prevara, krivotvorenja isprava te davanja lažnog iskaza, pritvoreni su Tomo Šiprak (46), protiv kojih se već vode postupci zbog prevara te još tri osobe u dobi od 52, 44 i 25 godina. 

Sumnjiče se da su tijekom 2019. i 2020. nabavili lažni pečat pomoću kojeg su izrađivali lažnu dokumentaciju, koju su potom koristili za sklapanje financijskih leasinga te su ugovarali najam za razna osobna vozila. Za vozila koja su tako pribavljali su u stanicama za tehnički pregled upisivali vlasništvo, a zatim ih prodavali daljnjim kupcima. Šteta je 1,5 milijuna kuna.

Što se tiče Šipraka on je optužen i da je bio dio skupine koja je iskoristila tešku ekonomsku situaciju desetaka ljudi koji su bili nezaposleni ili su im bili blokirani računi. Tim ljudima obećavali su brze kredite u Ferratum banci i drugim bankama u Hrvatskoj, zaposlenje u inozemstvu. Terete se da su  maltešku Ferratum banku oštetili za 564.000 kuna, koja je isplatila 94 kredita od studenoga 2016. do kraja kolovoza  2018.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Ove godine u saboru je bilo burno: Svađe, uvrede, tenzije zbog zaštitnih maski...

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:20 29.12.2020.

ne varaj banku ili državu, to ne prolazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije