Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENA 24-GODIŠNJAKINJA

Krivotvorila studentske potvrde kako bi podigla 25.000 kuna obiteljske mirovine

Studentski indeks
Tomislav Miletic/PIXSELL
12.02.2021.
u 08:35

U univerzalne obrasce unosila je oznaku klase i urudžbenog broja, dok je pečat fakulteta kopirala.

Djevojka (24) optužena je za prijevaru i krivotvorenje isprave, a optužnicu protiv nje podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Prema optužnici, djevojka se tereti da je od  28. rujna 2017. do 7. studenoga 2018. u jednom mjestu na području Garešnice izrađivala lažne potvrde o statusu redovitog studenta. 

U univerzalne obrasce unosila je oznaku klase i urudžbenog broja, dok je pečat fakulteta kopirala. Na takvim potvrdama krivotvorila je potpise odgovornih osoba. Tereti je se da je te potvrde predavala nadležnom zavodu za mirovinsko osiguranje koji joj je na ime obiteljske mirovine isplatio oko 25.000 kuna. 

Komentara 1

CO
Condorgrab
11:30 12.02.2021.

"Učiti, učiti i samo učiti !", rekao je drug Lenjin. Ona će odgovarati jer je krivotvorila, a nije kupila diplomu u BiH kao svi ostali u Hrvatskoj. "Brisanje ne mijenja istinu !"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije