Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI KAZNENA PRIJAVA

Krivotvorila diplomu profesorice biologije i kemije, godinama radila u osnovnim školama

diploma
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
1/3
29.08.2019.
u 10:32

Osumnjičena je krivotvorenu diplomu koristila prilikom zaposlenja u osnovnim škola na području Međimurske županije

Policija je kazneno prijavila nastavnicu koja je godinama predavala u trima školama s lažnom diplomom. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 34-godišnjakinja s područja općine Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji počinila kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Krivotvorila je potvrdnicu i diplomu Sveučilišta u Osijeku o završenom sveučilišnom dodiplomskom studiju za profesora biologije i kemije, iako taj studij, kojeg je upisala i pohađala, nikad nije završila. Krivotvorinu je potom koristila kao pravu prilikom zaposlenja u osnovnim škola na području općina Sveti Juraj na Bregu, Nedelišće i Pribislavec, kažu u PU međimurskoj.

S krivotvorenom diplomom u jednoj osnovnoj školi radila je šest, u drugoj sedam godina, dok za treću nemamo podatak. Kad su nakon očitovanja Sveučilišta J. J. Strossmayer prije dva mjeseca dobili potvrdu da nije nikad diplomirala, odmah je dobila otkaz, a istragu je preuzeo DORH. U školama nisu imali primjedbe na njezin rad, a položila je i stručni ispit. 

Komentara 33

Avatar Hazl113
Hazl113
11:41 29.08.2019.

Daleko najviše krivotvorenih diploma je na Fakultetu prometnih znanosti. Barem 20% diploma je lažno.

ID
ID72
11:24 29.08.2019.

U državnim ustanovama se traži papir pa ko ga ne bi nabavio, ne provjerava se stručnost, npr. probni rad.

TI
titekmoj16
11:32 29.08.2019.

Citam kak se bosanci sprdaju sa diplomom....pa normalno kad su skoro sve njihove kupljene na nekom stocnom sajmu...ja sam siguran da 99% ovih Bandicevih rodijaka u holdingu kupilo svoje diplome za dvijeve tri koze ili ovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije