Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj prijavljen policiji
Povratak na članak

Krivolovac iz obijesti ustrijelio rasnu njemačku dogu

Vlasnik je cijeli slučaj prijavio veterinarskoj inspekciji, policiji i lovačkoj udruzi, ali ne gaji previše nade da će ubojica biti kažnjen

Komentari 19

DU
Deleted user
00:37 31.05.2015.

@ lavice7.... da se odmah razumijemo, naravno da mi je žao psa... ali ovo kaj su novinari nadrobili, to se nemre samo tak prožvakati.. " pas koji spašava ljude"?... zbog lovostaja ne možeš otići u šumu?.... krivolovac?.. u sjeni starih hrastova?... još dali ranjeni Veli Jože.... pa kolika je ta šuma ( bio sam u Istri) da je vlasnik tek nakon 10 dana našao cucka?.... puno je tu čudnih riječi... a to, da mene netko ganja po šumi? mogao bih ja tebi zaželjeti da te trojica mudžahedina s isukanim batinama ( znaš kojim) ganjaju po šumici... bez veze se pjeniš... kako rekoh, pseto nije krivo, gazde su krive... ako je to malo mjesto, kako kažu, onda se zna tko ima oružje.. tri puške u selu... cijeli članak je bezvezno napuhavanje na osnovu indicija, sve sami " možda".... ajde, bok lepa moja...

VL
MF
marina_fere
08:18 31.05.2015.

Ako je sve udaljenije od 200 m od naselja lovište, onda je lovac mogao, isto tako, upucati čovjeka. Pa tko je tu lud? Čovjek više ne može šetati šumama koje pripadaju svima nama. Dok istovremeno lovci mogu šetati šumama sa s puškama u rukama i upucavati kako im se prohtije. Jednakost po zakonu? Pod hitn mijenjati zakonske definicije i lovcima, kad ih već moramo imati, uvesti izobrazbu i stroge licence. Zar ću se bojati šetati našim hrvatskim šumama? Kao dijete su me baka i djed vodili u šetnje, brati jagode, gljive, u onom sistemu je to bilo normalno i lovci nisu mahali puškama i prijetili. A sad? Ništa više nije normalno.

VL
DM
dmartinac
07:27 31.05.2015.

Miroljubivi psi od 70 kg koji napadaju divljač. Uz to bez nadzora ,uzice i brnjice. Meni se čini da je gazda bio u lovu. U srednjem vijeku plemstvo je prakticiralo tu vrstu lova.

VL
Avatar zong
zong
23:18 30.05.2015.

Kolike su te doge velike, sigurno je mislio da je krava a pošto je trenutno izlov divljih krava... Bum... ali šta ja pričam, lovci to znaju bolje od mene...

VL
HA
hajduk1966
23:12 30.05.2015.

Treba cucke na uzicu i nema problema

VL
TH
than
01:31 31.05.2015.

'Zacuvsi vjerojatno neku divljac psi su odjurili' ?!?! Znaci doticni uope nema pojma prema kome ili cemu su poletjeli. A sto ih nije zaustavio ?!?! Glavno da je pas miroljubiv i umiljat, a leti automatski bez da slusa gazdu.

VL
TT
tik tak
09:45 31.05.2015.

Čekaj malo, prvo ste napisali da je pas potrčao za srnom u šumu,iako je i meni žao psa,znam da pas nesmije napadati divljač i svaki lovac ima pravo pucati..!

VL
OK
okvardz
09:59 31.05.2015.

Članak koji je došao u novine nepotrebno ili barem sa krivim naslovom. Ovdje bi naslov mogao biti "Psi bez nadzora (nisu na povodcu) ugrožavaju nejaku divljać koja u ovo vrijeme dolazi na svijet". 300 metara od kuća psima i mačkama nije dozvoljeno kretanje bez kontrole (moraju biti na povodcu) jer je to lovno područje gdje je zabranjeno uznemiravanje divljaći a pogotovo sada kada mlade ptice i divljać dolazi na svijet koji su poslastica za mačke i pse. Odstrel pasa i mačaka koji su izvan kontrole u lovnom području je dozvoljen isto kao i odstrel lisica,čagljeva,vrana i ostalih predatora koji nisu zaštičeni. Krivac za ovaj događaj je isključivo vlasnik pasa i uzalud mu sve žalbe. Dali je to bio "Krivolovac"? ili možda lovac jer od 1.Maja je otvorena sezona lova na srnjake ili možda lovočuvar koji upravo postoji da sprijeći nedozvoljene radnje u lovnom području pa tako i da odstrijeli štetočine u koje spadaju pas i mačka bez nadzora (nisu na povodcu). Na kraju gospodinu Balenu novinaru puno uspjeha u pisanju novinarskih članaka sa preporukom da se prije informira o propisima pa onda tek objavi članak kao nebi dovodio narod u zabludu ili mu je to možda cilj kako bi stvarao raskol u Hrvatskom društvu.

VL
LA
Lavica7
22:46 30.05.2015.

Magarac.jozo Stvarno si magarac. Nadam secfacxes jedno trckarat sumom...

VL
Avatar think pink
think pink
00:22 31.05.2015.

ovaj lik pušta životinju - i to još dogu!!! - od 70 kg da bez lajne trči okolo???halo!!! i još se čudi da ju je netko ubio??? pa bolje i to nego da je zvijer zaklala neko dijete... treba gaa kazniti zbog protuzakonitog puštanja psa bez uzice.

VL
MT
mile the king
03:24 31.05.2015.

pa ako su vec kolege lovci, nek se desi nesreca u lovu, opusteno.

VL
DU
Deleted user
12:17 31.05.2015.

@ mali Vigo... čuj, nekako mi tvoji postovi zapinju za oko... svuda se guraš, svakome odgovaraš nekim svojim kritikama, a nikada ne napišeš svoj komentar, svoje mišljenje... meni je blesavo da netko ne razlikuje kritiku vlasnicima pasa od mojeg stvarnogg poštovanja prema životinjama... da si pročitao komentar, shvatio bi... ovako samo lupaš bedaste -ne komentare, nego neke svoje replike... kritika vlasnika nije mržnja prema životinji, kužiš?

VL
Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
09:41 31.05.2015.

Ma treba mu dodjeliti 15 do 20 godina da razmislja o svojoj voljenoj puski.

VL
DU
Deleted user
22:41 30.05.2015.

Što, kad je ranjen izdisao kao Savo Kovačević na Sutjesci, oko njega su letjeli leptiri i svirala je glazba? pa da su čovjeka ustrijelili ne bi napisali takav tekst.... ubio ga krivolovac? a možda i običan lovac kojem je dojadiloo da mu cucki rastjeruju divljač i lutaju šumom... dva cucka... ajmo plakat....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.