Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Krivi su uvijek oni

Trgaju se umjetnici oko 1% državnog proračuna, nasjedaju na jeftine populističke ideološke igrice. Kretenski i prizemno kusaju prošlost

Komentari 8

DO
domxerex
14:47 07.05.2019.

Slažem se, jer strašno je kada izgovorom ili opravdanjem postane nešto što ni moralno ni zakonski to ne može biti. I onda se nađu mudraci koji lamitiraju oko te krivnje dok jedni pokušavaju oživiti a drugi cipelatiti istog mrtvog magarca. A magarac je svet samo zato jer je otac bio u 11. dalmatinskoj. NEma tu kulture, kultura je umrla onda kada je ideologija postala najvažnije stvar jer ideologija ne prizna ni kulturu ni moral ni zakone. Sve se to dogodilo 1945. i traje do dana današnjeg. Prestrašno, da mi je netko pričao i da nije ovdje ne bih vjerovao. Otjerajmo duhove prošlosti. Partizani, ustaše i četnici, umrite više, ne želimo više priče o vama, želimo kruha i rada da možemo sami skrbiti o sebi. Smrt komunizmu i fašizmu - sloboda narodu!

VL
BA
bakulušić
12:09 08.05.2019.

Nisam ni trol ni anonimni komentator! Moje ime je poznato Večernjaku. Nemam ništa protiv umjetnika i umjetnosti ali sam protiv toga da se politički aktivizam tretira kao umjetnost i da aktivisti žive na račun državnog proračuna koji je namjenjen umjetnosti i umjetnicima. Protiv sam ovakvih uopćavanja. Očekujem da ozbiljan pisac konkretizira ljude, stvari i pojave.

VL
Avatar J.M.
J.M.
18:41 07.05.2019.

Izgleda da je danas nekako nezgodno imenovati kreatore društvenih negativnosti. Stoga se potpisani tekstopisci zadovoljavaju nabrajanjem takvih samoniklih pojava, ne zaboravljajući usput prozivati i "herojske anonimne trolove" zbog njihovog potpirivanja "krvavih verbalnih ogleda". Liči mi to na načelo neodređenosti poo kojemu se nekoj čestici može odrediti ili položaj ili brzina (ili stav ili ime). Nikad oboje. Kako vidimo iz recentnog teksta - Heisenbergu se žarulja spoznaje možda upalila čitajući mlake kolumne :)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.