Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakazao prijevoz

Krive i policiju: Imali su tri sata uoči Utoye za uhićenje Breivika

Anders Behring Breivik  (1)
Reuters/PIXSELL
13.08.2012.
u 18:22

Osim sigurnosnih propusta, policiji se ''stavlja na dušu'' da je zbog neorganiziranog prijevoza propustila spriječiti Breivikov krvavi pohod u ljetnom kampu laburističke mladeži koji je trajao više od sat vremena.

Dio odgovornosti za pokolj na Utoyi snosi i norveška policija kojoj je 22. srpnja 2011. trebalo čak tri sata da nakon napada u Oslu uhiti Andersa Behringa Breivika na otoku jer nije imala organiziran prijevoz. Zaključak je to neovisnog povjerenstva koje je procjenjivalo napade desničarskog ekstremista, piše BBC.

U izvješću predanom premijeru Jensu Stoltenbergu povjerenstvo je istaknulo da je bombaški napad na sjedište vlade u Oslu u kojem je ubijeno osam ljudi mogao biti izbjegnut kao i stravični pokolj na Utoyi gdje je 69 mladih izgubilo živote.

Osim sigurnosnih propusta, policiji se ''stavlja na dušu'' da je zbog neorganiziranog prijevoza propustila spriječiti Breivikov krvavi pohod u ljetnom kampu laburističke mladeži koji je trajao više od sat vremena. Nakon prvih dojava o pucnjavi na otoku na mjesto događaja nije poslan helikopter, a kada su prve policijske postrojbe stigle na obalu nasuprot Utoye, trebalo im je čak 35 minuta da prijeđu 600 metara jer nisu imali plovila.

>>I Joker i Breivik osmislili su napade po istome modelu

Komentara 1

TR
traktorijada
21:44 13.08.2012.

bbc pa zakaj ga nisu oni ulovili!!!!!!!!! zato kaj nisu amerikanci-evo zasto amerikanci, prosle je godine nekako u to vrijeme poginuo nas zupan u americi, covjek vlasnik vise velikih trgovina, sa 65 godina sve je predao sinu a on see povukao u penziju, vozio je harli a jedan pijandura meksicki bez papira, dozvole i vize pretjecao je cijelu kolonu i pokupio i naseg zupana koji je vozio krektno iz suprotnog smjera, na zalost zupan je poginu, a meksikanac kad je vidio kaj je napravio daos e u bijeg, sta se desilo, kad su ostali sudionici prometa vidjeli kajs e dogodilo, stali i jurili meksikanca sa kuburama u ruci, ulovili tog ubicu i drzali ga tako dugo dok nije dosla murija, to su za mene americki heroji, a ne ovi iz BBC.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije