Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kritizirati Milorada Pupovca jedna je stvar, a druga tražiti njegovu političku eliminaciju

Pravo je Milorada Pupovca zastupati i podržavati politiku koju želi, kao i Plenkovića i bilo koga drugog
22. rujna 2018. u 13:38 41 komentara 3870 prikaza
Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Odluka predsjednika Hrvatskog sabora da odbije raspravu o Miloradu Pupovcu na zahtjev dviju braniteljskih udruga, premda i on žali što do te rasprave nije došlo, bila je jedino moguća. Gdje bi nas taj presedan odveo. Tko bi sljedeći bio na redu, na čiji zahtjev, i s kakvim motivima.

Milorad Pupovac se oglasio o zahtjevima braniteljskih udruga Petra Maretić Žonja Protiv Pupovca se vodi hajka, a da i nije prava meta

I riječi predsjednika Udruge Specijalne policije Zorana Marasa koji je nezadovoljan Jandrokovićevom odbijenicom sarkastično ustvrdio kako branitelji razmišljaju da dogodine Pupovcu daju da podigne hrvatsku zastavu u Kninu, kako bi dokazao da uistinu poštuje Ustav i Domovinski rat, govori kako je u pozadini braniteljske inicijative nezadovoljstvo Pupovčevim hrvatstvom.

Tko je taj čiji bi ukus i kriteriji trebali prevagnuti pri ocjeni koliki je Pupovac, ili bilo tko drugi, politički Hrvat i je li dovoljno velik? Jesu li mali ili veliki Hrvati oni koji ne provode nužne reforme, koji uzimaju od slabijih da bi dali moćnima i onima koji već sasvim dobro žive...?

Zoran Maras | Autor : Davor Višnjić/PIXSELL Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Pravo je Pupovca zastupati i podržavati politiku koju želi, kao i Plenkovića i bilo koga drugog. Jedno je kritizirati takvu politiku, ali nitko osim birača te eventualno Ustavnog suda kad je riječ o političkim strankama, ne može odlučiti o nečijoj političkoj eliminaciji.

Antidemokratski je na tomu inzistirati, osim kad je riječ o politici koja prelazi okvire hrvatskog Ustava, a Pupovac to sasvim sigurno ne čini. I sam je dobro poentirao kako je šest puta prisegnuo na hrvatski Ustav. Međutim, i Pupovac je upravo zbog toga suodgovoran za političku situaciju u zemlji te se svatko, a i on sam bi se trebao pitati, koliko je svojim djelovanjem pridonio ili odmogao da je stanje upravo ovakvo kakvo jest kad je riječ ne samo o internim i vanjskim hrvatsko-srpskim odnosima već i u pogledu svih onih tema koje su osobito njemu važne.

Ivan Penava Milan Ivkošić Kakve bi posljedice Penava trebao snositi osim mogućih premijerovih kazni?

Tako ni njegova posljednja konferencija za novinare nije donijela ništa novo, koliko god treba imati razumijevanja i za srpski ponos, srpsku bol i srpski osjećaj pravde ne samo u kontekstu izdvojenih događaja već imajući u vidu i povijesni kontinuitet. Ni ovaj put nismo čuli iskorak od politike isticanja srpske žrtve, te “ravnoteže krivnje” kad god treba reći sud o neobranjivom. Mnoga je pitanja kao i obično ostavio neodgovorenima, a u tezama koje su mu vrlo važne ostao je nevjerodostojan kao kad je rekao kako nikad nije niti će podržavati manipulacije.

I to onda ustvrdi na temu “egzodusa i stradanja 250.000 Srba” nakon Oluje, a upravo na tu temu on sam najviše manipulira i time iritira osobito branitelje. Jer ni sam ne poštuje presudu suda u Haagu te povijesne činjenice da su Srbi ponajviše sami krivi za egzodus koji ih je snašao, a u koji su sami otišli u strahu od reakcija na petogodišnju zločinačku politiku na okupiranom teritoriju RH. Jednako je neprimjereno ponavljati ekscese na koje su i institucije i mediji primjereno reagirali, bilo da je riječ o Jasenovcu ili ZDS-u, a sam uporno izbjegavati slične iskorake.

>> Pogledajte što je Milorad Pupovac rekao o "napadima" koji se vode protiv njega od strane braniteljski udruga

[video: 26852 / ]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • bljak007:

  Pupovac je ruku na srce, čisti anti hrvatski element.Prlja i omalovažava hrvatsku, a kako neće kad je podanik,simpatizer velikosrpske politike, kojem smeta sve što je hrvatsko, i uvijek se vuče u povijest i izvlači ustaštvo, a u istom trenu zaboravlja ... prikaži još! rehabilitaciju Draže Mihajlovića, velikog srpskog četnika.

 • Avatar AG_Matoševac
  AG_Matoševac:

  Na Dan pobjede Pupovac nije bio u Kninu već Bačkoj Palanci. Pa zar on sam sebe nije eliminirao iz političkog života RH?!

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Meni Pupovac ne smeta kao srbin nego kao komunjara koja prikriva i slavi komunisticke zlocine. Kao koalicijski partner puno je korisniji i manje stete nanio drzavi nego firma Most iz Metkovica, prevaranti i neradnici.