Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret

Kristina je došla na susret s književnicom i dobila laptop

'29.10.2010. Osnovna skola Ljudevit Gaj, Krapina - Kristina Miljan, ucenica 3. razreda osvojila je laptop u nagradnoj igri skolskog lista Smib. Kristina sa svojim kolega je bila presretna jer je to za
'Matija Topolovec/PIXSELL'
02.11.2010.
u 16:10

Kupon s Kristininim imenom izvučen je na probnom izvlačenju te opet nakon kupona učenika koji nisu dobro riješili zadatak

Kristina Miljan, učenica 3.b razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja, pobjednica je nagradne igre Smiba, poučno-zabavnog lista za djecu, i dobitnica laptopa.

Pravilno je pobrojila

Ona je među stotinu pristiglih pošiljki pravilno pobrojila otisnute likove Smibića i Smibica u prvom ovogodišnjem broju, a bilo ih je ukupno trideset. Iz kutije pune kupona pristiglih iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva dobitni kupon izvukao je Borna Lulić, pomoćnik urednice Modre laste Željke Horvat Vukelje i Smibov suradnik. Uručenje vrijedne nagrade Školske knjige d. d. u školi je organizirala Suzana Pracaić, voditeljica školske knjižnice, i to u sklopu književnog susreta s dječjom književnicom Željkom Horvat Vukeljom. Za učenicu Kristinu, njezin razred i učiteljicu Tatjanu Horvat nagrada je bila iznenađenje jer da je upravo Kristina pobjednica, rečeno je na samome susretu.

A kako je teklo izvlačenje nagrada, učenicima je prenijela književnica Željka Horvat Vukelja. Kod prvog probnog izvlačenja izvučeno je ime Kristine Miljan i odmah utvrđeno da je točno riješila zadatak, a kod pravog izvlačenja dva puta izvučena su imena djece koja nisu dobro riješila zadatak, da bi konačno izvukli točan kupon opet s imenom Kristine Miljan iz Krapine.

Iznenađena i radosna

Primajući kutiju s vrijednom nagradom, Kristina je rekla da je iznenađena, ali i radosna jer rado čita Smib i rješava sve zadatke. Njezina učiteljica Tatjana Horvat također je bila ugodno iznenađena, a za učenicu Kristinu rekla je da je komunikativna i vesela djevojčica koja voli dječji časopis, rado rješava zadatke te šalje svoje radove u redakciju Smiba.

Na književnom susretu bili su učenici od prvog do trećeg razreda, a književnica se susrela i s učenicima petog razreda koji čitaju Modru lastu. Mjesec hrvatske knjige učenici OŠ Ljudevita Gaja obilježit će i posjetom sajmu knjiga Interliber na Zagrebačkom velesajmu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije