Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li bilo zataškavanja?

Kriminalist: Odmah smo znali da se radi o policajcu, a za poruke smo doznali iz medija

Županijski sud u Osijeku
Ivica Galovic/PIXSELL
24.09.2023.
u 23:10

Policija je slučaj okvalificirala kao teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a  Županijsko državno odvjetništvo ga je drugačije pravno okarakteriziralo - upravo na temelju činjenica koje je policija utvrdila.

Iščekuju se rezultati istrage kojom bi se trebalo otkriti kako je smrtno stradala 21-godišnja osječka studentica. Sumnja se da ju je hicem iz službenog pištolja ubio 27-godišnji policajac, koji je u istražnom zatvoru. Propitkuje se je li u cijelom slučaju bilo pokušaja zataškavanja. Došlo je do sumnje u počinjenje kaznenog dijela te je sljedećeg dana izvršeno uhićenje policijskog službenika.

"Samu dojavu iz koje nije izgledalo da se radi o kaznenom djelu zaprimili smo u 22:09. Brzim izlaskom na mjesto događaja,  potvrdila se istinitost takve dojave i na mjestu događaja je zatečeno mrtvo tijelo djevojke", rekao je za Dnevnik HTV-a Krunoslav Patača, načelnik Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske.

Odmah su znali da se radi o policajcu i naglašava kako, unatoč činjenici da se s informacijama u javnost izašlo nakon 16 sati "apsolutno nikakvog zataškavanja nema" te da "apsolutno ništa takvu tvrdnju ne može potkrijepiti".

POVEZANI ČLANCI:

 "Policajac je osposobljen za stručno i sigurno rukovanje vatrenim oružjem. Što se tiče ovih psiholoških testiranja - to rade psiholozi i liječnici prije prijema u samu službu", rekao je Patača.

Naveo je kako je o SMS porukama koje su međusobno razmjenjivale ubijena Mihaela i njezina prijateljica, policija doznala iz medija te da za njih nisu znali u vrijeme podnošenja kaznene prijave.

Policija je slučaj okvalificirala kao teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a  Županijsko državno odvjetništvo ga je drugačije pravno okarakteriziralo - upravo na temelju činjenica koje je policija utvrdila.

>> VIDEO Studenti odali počast preminuloj kolegici

 

Ključne riječi

Komentara 1

AM
Ambar
02:58 25.09.2023.

Posesivnost I ego su zlo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije