Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Majka Rusija'
Povratak na članak

Krim slavi pobjedu ruske većine

Iz Simferopolja izvještava Večernjakova reporterka Renata Rašović. Pobjeda proruske opcije proslavlja se bučno na ulicama prijestolnice, Simferopolja: na glavni trg iznad kojeg se uzdiže monumentalni spomenik Lenjinu slijevaju se rijeke ljudi, čak 15 tisuća građana naoružanih ruskim zastavama.

Komentari 13

DU
Deleted user
09:05 17.03.2014.

"Prvi rezultati izlaznih anketa kasno sinoć su pokazali uspjeh proruske opcije kakvog se ne bi postidjela ni Sjeverna Koreja" Renata Rašović ili ne zna koji su bili izlaznosti i uspjeh hrvatskog referenduma o samostalnosti ili ga prešutno svrstava u ististi rang. Ne mogu se odlučiti koje je gore od to dvoje. Uz njenu zlobnu opasku najbolje ide ona uzrečica: Tko prstom pokazuje na druge, ne smije zaboraviti da su ostala tri pritom uperena u njega samog.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:15 17.03.2014.

Iako neki uporno pokušavaju izvrtati činjenice (poput selbivoja) Činjenice govore kako je Krim bio Ruski duuuuuugo vremena prije nego ga je ukrajinac Hruščov dekretom priključio Ukrajini.....Ovaj referendum je ništa drugo do festival demokracije, volja naroda, demokracije na koju se "zapad" tako često poziva kada im je u interesu, no kada nije onda je proglašavaju nelegitimnom......tko to, tko je taj čovjek, koji si uzima za pravo volju NARODA proglasiti nelegitimnom? Baš kao što su kod nas pokušali "naši" vlastodršci, koji su referendum za eu proglasili "festivalom demokracije" dok su onaj drugi nazivali kojekakvim pogrdnim imenima pa čak i uspoređivali s nacistima....poznato? Dakle demokracija je isključivo ono što odgovara "zapadu"?

VL
SO
Somelier
08:06 17.03.2014.

Neznam čemu tolika frka oko Krima. Situacija je takova da će se područje sa 2 miljuna rusa koje graniči sa Rusijom pripojiti Rusiji. To je bilo jako lukavo izvedeno. Takozvana oporba "osvaja vlast" a u stvari se ispunjava nečiji plan o odcepljenju. Da li je Kličko bio kukavičje jaje ili netko drugi, ali je fantastično izvedeno. Rusi i rusi su već u Krimu i tu se ne može ništa više promijeniti. Šteta ali je tako.

VL
IR
.Iran
14:43 17.03.2014.

Ova sramotna farsa je iz minute u minutu blesavija. Pocelo je s 95% glasova , sada se govori oko 98%. Izgleda kako ruski rekord od nesto preko 107% mozda i nije nedostizan.

VL
SE
selbivoje
08:21 17.03.2014.

jos samo hvali "biju nas" ista prica a pocetak isti pada imperije zvane putin

VL
SE
selbivoje
08:07 17.03.2014.

vjerujte govorim iz srca onako iz duse rusija oponasa srbiju 90-desetih a narod je upao u klopku ,jer misle da imaju najboljeg predsjednika povjesti kod njih..a taj predsjednik samo zeli ocuvati svoje carstvo ,i slavu koju je dobio od covjekaka koji je bio bolestan od alkohola, i zato ce mislim da ispastaju sami rusi,dok drugi narodi morace sa ovim iskusenjima da se bore protiv,novog "milosevica" koji zeli prisvojiti mnogo "krajina" u susjedstvu ....a ovo ce ostaviti i posljedica mozda i na srbiju,koja sada nece ostaviti "svoju bracu ruse" na cjedilu,i tako na koncu ce srbija podrzati ono za sta se i milosevic zalagao "ocuvanje po svaku cjenu dominaciju koju je milosevic zamislio da moze da sacuva"

VL
ST
stefj
08:01 17.03.2014.

Mislim da se organizatori prerano vesele. Uz sve što im je pružio drug Putin, očekivalo se bar 105% glasova za majku Rusiju. Ovako su gadno podbacili...

VL
SE
selbivoje
07:58 17.03.2014.

uz tenkove i 22.000 vojnika iz rusije zabrane za ostale iz drugih strana,uz krsenje svih prava medjunarodnih, a srbija to prihvaca, gle sada srbija nesto prihvaca sto nama prije 15 god je prijetila za to

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.