Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVA ZA NASILJE

Krim-policajac do priznanja pokušao doći s nekoliko udaraca

uhicenje,privodjenje,portal
Duško Marušić/PIXSELL
09.05.2013.
u 20:42

Pakira policajcu? Nakon krađe Elvis B. bježao je autom i sletio s ceste. Oni koji ga poznaju kažu da je tada zadobio ozljede

Josip K., pomoćnik šefa kriminalističke policije u Sesvetama, uhićen je zbog sumnje da je iznuđivao iskaz od 34-godišnjeg Roma Elvisa B. Policajcu koji se tako našao s druge strane zakona nije određen istražni zatvor, već će se braniti sa slobode.

Sletio autom s ceste

Protiv njega podnesene su dvije kaznene prijave, osim za iznuđivanje iskaza tužiteljstvo ga optužuje i za nanošenje lakših ozljeda Elvisu B. Cijela priča počinje prije desetak dana u trenutku kada je Elvis B. iz Sesveta uhićen u krađi. Kako bi od njega iskamčio priznanje tijekom kriminalističke istrage Josip K. ga je, sumnja se, psihički maltretirao da prizna lopovluk, a pritom ga je i udarao. Elvis B., inače policiji poznat otprije po pozamašnom nizu imovinskih delikata, požalio se na policijsko postupanje radi čega je zagrebačka policija provela istragu. Ispalo je da postoji osnovana sumnja da Josip K. počinio dva kaznena djela dok je obavljao posao. Udaljen je s dužnosti, a protiv njega pokrenut je i stegovni postupak. U Sesvetama se, pak, priča sasvim drugačija priča. Svi naši sugovornici, uključujući i pripadnike romske manjine, tvrde da Elvis B. izmišlja i da “pakira” policajcu. Tvrde da je policajcu sve podmetnuto, odnosno da je Elvis B., koji je, usput rečeno, evidentiran za čak osamdesetak kaznenih djela, ozljede za koje optužuje policajca, zapravo zaradio u prometnoj nesreći koju je sam izazvao, i to nakon pljačke za koju je osumnjičen. Neslužbeno, zagrebačka policija potvrdila je te priče. Elvis B. je bježeći policajcima nakon krađe jureći cestom prevelikom brzinom, izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal u mjestu Šimunčevcu kod Sesveta. Srećom, na cesti tada nije bilo nikoga tako da nije bilo tragičnih posljedica, no Elvis B. zaradio je prometni prekršaj.  

Problematična osoba

Priča se da je lakšu ozljedu Elvis B. zaradio upravo tada, a zatim je to, tvrde sugovornici, odlučio iskoristiti protiv policajca. Romi s kojima smo razgovarali smatraju da nije u redu da policajac ostane bez posla radi probisvijeta, kako ga nazivaju, koji čim se ujutro probudi, kažu, napravi neko kazneno djelo. Elvis B. je u Sesvetama, naime, poznat kao izrazito problematična osoba kojoj se ne može vjerovati.

>>Nalaz potvrdio: Azapović je umro od trovanja Tramadolom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije