Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Krila Oluje' na aero-mitingu u Poljskoj

Ovo je bila naša čestitka Ratnom zrakoplovstvu Poljske za njihov uistinu značajan jubilej, 100 godina postojanja, rekao je satnik Belančić
25. kolovoza 2018. u 19:21 3 komentara 1071 prikaza
Krila Oluje
Foto: HRZ/Krila Oluje

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” nastupila je u subotu, 25. kolovoza 2018. u zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj na prvoj prezentaciji dvodnevnog međunarodnog aero-mitinga koji se održava od 25. do 26. kolovoza 2018. povodom 100. obljetnice Ratnog zrakoplovstva Poljske.

krila Oluje 50. međunarodni nastup 'Krila Oluje' odletjela na aero-miting u Poljskoj

Vođa grupe satnik Darko Belančić iznio je kako su program, u nešto skraćenom i prilagođenom obliku kao i ranijom satnicom početka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta uspjeli ipak izvesti.

"Ovo je bila naša čestitka Ratnom zrakoplovstvu Poljske za njihov uistinu značajan jubilej, 100 godina postojanja i djelovanja. Izražavamo naše duboko poštovanje i upućujemo iskrene čestitke. Nadamo se kako će sutra vrijeme biti bolje kada i mi obilježavamo naš jubilarni 50. međunarodni nastup. Sve pohvale ostalim članovima "Krila Oluje“ i cijelom hrvatskom timu u Poljskoj koji daju sve od sebe unatoč lošem vremenu“, istaknuo je satnik Belančić.

MORH sve sretno završilo U helikopteru HRZ-a rođena djevojčica. 'Ovo nam je bio najljepši let u karijeri'

"Krila Oluje" do sada su izvela ukupno 179 javnih nastupa od čega 130 domaćih i 49 međunarodnih, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

VIDEO MiG i F-16 iznad Knina

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • Avatar neidemdalje
    neidemdalje:

    ja jednostavno ne mogu vjerovati za čega sve novaca ima i na što sve trošimo a pacijenti u bolnicu nose svoj sapun i wc papir da ne spominjem lijekove i ostalo...