Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o cijeni grijanja

Krešimir Bubalo: Ovo je pljačka kojoj se treba jasno usprotiviti

'slavonija-20.10.2009.osijek,hrvatska,sjednica gradskog vijeca grada osijeka,gradonacelnik kresimir bubalo. Photo: Davor Javorovic/VLM'
Davor Javorović/VLM
27.09.2012.
u 14:44

Ovakav prijedlog nije usklađivanje cijena jer ono može biti jednoznamenkasto, već je u pitanju pljačka kojoj se treba jasno usprotiviti, smatra gradonačelnik Osijeka

Gradsko vijeće Osijeka ne prihvaća zahtjev za poskupljenje toplinske energije za čak 37 posto. Vijećnici na sjednici, naime, nisu dali suglasnost za promjenu tarifnog modela.

Višegodišnji gubici HEP Toplinarstva ne mogu biti opravdanje za poskupljenje. O promjeni cijena može se raspravljati tek kada se u domove ugrade mjerači potrošnje. Stav je to vijećnika HDSSB-a, HDZ-a i HSP-a.

– Ovakav prijedlog nije usklađivanje cijena jer ono može biti jednoznamenkasto, već je u pitanju pljačka kojoj se treba jasno usprotiviti – kazao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

SDP-ovi su vijećnici, pak, tu raspravu ocijenili kao nastavak sukoba sa središnjom vlasti.

– Poskupljenje grijanja teška je odluka za koju je Vlada preuzela odgovornost – rekao je SDP-ov Goran Mikan.

– Da je Vlada za ovo htjela preuzeti odgovornost, onda je odmah mogla promijeniti Zakon o energiji, a ne prepustiti HEP Toplinarstvu da traži suglasnost jedinica lokalne samouprave – odgovorio je Bubalo.

O poskupljenju cijena vode u Osijeku, Vijeće, pak, nije raspravljalo. Iako je vijećnik HDZ Josip Škorić predložio raspravu, to je odbijeno. Bubalo tvrdi da je riječ o uvođenju fiksnog dijela cijene, što su “zakonski bili dužni učiniti”.

>>'Na državnoj razini nema jasne strategije za Slavoniju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije