Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 MILIJUNA KUNA Počelo suđenje za pljačku pošte, obranu je iznio Miroslav Cokarić

Krenuo u pljačku nakon što ga je ostavila druga žena

25.05.2009.
u 14:25

SPLIT – Na Županijskom sudu počelo je suđenje devetorici optuženih za pljačku 15 milijuna kuna iz Središta Hrvatske pošte na Kopilici sredinom ožujka 2008.

Na optuženičku klupu sjeli su Jozo Certa, Miroslav Hršum, Emil i Miro Cokarić, Mladen Stupalo, zaštitar Boris Marušić te djelatnica pošte Vesna Vuco, dok se Zoranu Stevanoviću i Milanu Mitiću, koji su u bijegu, sudi u odsutnosti.

Svi okrivljenici, osim Vesne Vuco i Miroslava Cokarića, kazali su da se ne osjećaju krivima, dok se njih dvoje osjećaju djelomično odgovornima. Obranu je iznio Miroslav Cokarić, ali je odbio odgovarati na pitanja. Iskaz koji je danas dao poprilično se razlikuje od iskaza koje je dao u policiji i pred istražnim sucem. Veći dio odgovornosti preuzeo je na sebe.

Kazao je kako je Vesnu Vuco izmanipulirao kako bi došao do potrebnih informacija, a preuzeo je na sebe i odgovornost za palež džipa kojim su pljačkaši pobjegli, što se teret stavljalo Jozi Certi. Dao je nekom momku, kojemu nije htio otkriti identitet, 1000 eura da obavi posao. Na sudjelovanje u pljački odlučio se, kaže, nakon što je doživio “emocionalni i financijski slom”.

Certu je, tvrdi, znao samo kao Jozu, koji je bio zadužen “za prehranu” grupe te koji im je nosio janjetinu iz Imotskog. – Dvoje djece i prva žena žive u Italiji, u BiH sam osnovao tvrtku i upoznao drugu ženu. Tvrtka je bankrotirala pa me i ta žena ostavila, a to me je pogodilo. Bio sam pod stresom i imao slom živaca.

Dosta sam pio, a bio sam i na apaurinima te antidepresivima. Na trenutke nisam znao što ću, izgubio sam se u vremenu i prostoru. Tada mi je bilo 56 godina i pristao sam na neke Hršumove ponude – ispričao je Miroslav Cokarić.


Kazali da će mi prikvačiti još pljački

Cokarić je naglasio da je u policiji njegov iskaz bio drugačiji jer su ga na to prisilili policajci. – Rekli su mi da sve već znaju i da sam ja glavni organizator pljačke. Tražio sam branitelja, no prije toga su me ucijenili da će mi, ako im ne dam priču koja je njima potrebna kako bi zaključili istragu, “prišiti” još dvije pljačke u BiH i pljačku Narodne skupštine u Beogradu – požalio se Cokarić. Saslušano je osam svjedoka: zaštitari, vlasnici stanova koje su unajmili prije i nakon pljačke, djelatnici pošte i susjedi iz Hercegovačke ulice koji su, malo prije pljačke, vidjeli džip parkiran u blizini pošte.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije