Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neodoljiva Hrvatska

Krenuo tisak original hrvatskog proizvoda, najvećeg kataloga na svijetu - u Hrvatskoj!

neodoljiva Hrvatska
Foto: PR FOTO
1/2
28.01.2014.
u 13:38

Tiskarsko - izdavačka struka u Hrvatskoj unatoč kriznim vremenima ponovno prednjači ne samo u regiji, već i u svijetu. Ponosno održavamo tradiciju prve hrvatske tiskare u Kosinju i tiska vrijednih publikacija.

Nakon tri godine realizacije, krenuo je tisak najvećeg kataloga na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska. Katalog je original hrvatski proizvod, impozantnog formata 1,7x1,4 m. Kandidiran je i za Guinnessovu knjigu rekorda. Sunčana Matić iz agencije LUX, autor, organizator i voditelj projekta kazala je „Cilj nam je bio zasjati ne samo najvećim formatom, već i najkvalitetnijim sadržajem. Objedinili smo i predstavili sve vrednote naše Hrvatske - narod, očuvanu prirodu, kulturnu baštinu, gospodarstvo, sportske uspjehe i nove, posebne oblike turističke ponude. Vjerujem da će katalog Neodoljiva Hrvatska, engl. Irresistible Croatia uvelike pridonijeti stvaranju kvalitetnijeg imidža Hrvatske u svijetu jer na njemu je neovisno radilo pedesetak stručnih suradnika što ga čini značajnim i privlačnim projektom za promociju Hrvatske i hrvatskog turizma. Istodobno je zanimljiv i kao nevjerojatan tehnološki pothvat“.

Davor Ferdebar iz tvrtke FED, specijalizirane za tisak velikih formata, potvrdio je kako će se u izradbi kataloga koristiti najsuvremenija, napredna digitalna tehnologija za tisak. Za ovaj pothvat se mjesecima pripremaju, odrađene su i mnoge probe kako bi putem tiska najvećeg kataloga sveukupna hrvatska tiskarsko - izdavačka industrija pokazala kako je unatoč kriznim vremenima itekako tržišno konkurentna te u mogućnosti odraditi najzahtjevnije poslove i ideje. Dugotrajan i zahtjevan proces dorade, do sada neviđen na svijetu u kojem će biti iskorišteno stotine kvadratnih metara papira, vode Nenad Glavaš i Predrag Vrzić ispred tiskare Offset NP GTO.

Kako bi svi segmenti tiska zadovoljili najviše međunarodne standarde i GWR uvjete, te kako bi ovim projektom Hrvatska ukazala na tehnološku konkurentnost, fazu tiska nadgleda jedan od vodećih stručnjaka, dr. sc. Igor Majnarić sa Katedre za tisak Grafičkog fakulteta u Zagrebu.

Svima je zadovoljstvo biti dio Neodoljive Hrvatske, vrijednog projekta koji će zasigurno uskoro pozitivno predstaviti jedinstvenu i drugačiju Hrvatsku svijetu na svečanoj promociji u hotelu The Westin, Zagreb.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije