Krenuo 'lov' na sezonce: Ugostitelji na kontinentu vape da ostanu, povisili su i plaće
Bjelovarski ugostitelji, pak, vape da radnici ostanu u svome gradu, pa su plaće u nekim restoranima u središtu grada rasle i 25 posto
Komentari 5
Cijela priča se svodi na gramzivost poslodavaca. Svi bi htjeli za godinu dana riješti egzistencijalne probleme svojih praunuka. Ne vjerujem da im svaki mjesec ostaje manje od 2000€ prihoda, ali to je gospodi premalo...Ako mogu sada dizati 25% sve su sami rekli.
I ostala zanimanja čekaju od vlade da spuste PDV sa 25% kako bi povećali plaće i radnici ostali u Hrvatskoj, ali izgleda da u ovoj krim državi nemamo svi jednaka prava. S obzirom da naši političari loču po birtijama ii maste se janjetinom nije ni čudo da misle kako hrvatsko gospodarstvo počiva na birtijama. Pa ne počiva valjda na tehnološkom razvoju, proizvodnji...
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Tja, kaj se more. Ako domaći ugostitelji oskudijevaju u radnoj snazi, koju su još prije desetak godina sramotno podcjenjivali, ne preostaje im drugo nego da energično mučnu glavom i pokušaju izumiti hrvatsku inačicu ugostiteljstva u kojem neće biti potrebni kuhari, konobari, recepcionari, spremačice, animatori i drugo osoblje. Ako u tom "novom pristupu poslu" ostanu bez gostiju, bit će to zato što razmaženi a zapravo tupoglavi turisti neće moći shvatiti svu genijalnost njihova izuma. Ni Tesline izume nisu ljudi u početku previše shvaćali. 'Oć'mo kaz'ti, i za najveće promašaje uvijek se lako pronađu izlike. A najlakše je za sve okriviti državu, i mirna Bosna.