Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zajedno možemo'

Krenuo biciklom na put po cijeloj Hrvatskoj

hrvoje jurić
Foto: Branimir Bradarić
01.04.2015.
u 16:10

Jurić je u pet godina bavljenja biciklizmom proputovao Europu od juga do sjevera

Pod sloganom „Zajedno možemo“ danas je Hrvoje Jurić (28), uz Vrbice nedaleko od Đakova, krenuo na put duž cijele Hrvatske biciklom. Jurić je na svoj put, koji će trajati dva mjeseca, krenuo iz Iloka poslije čega su mu prva sljedeća stanica bili Vinkovci. Ističe kako mu je cilj biciklom prijeći cijelu Hrvatsku kako bi pokazao da je biciklizam idealan za sve kategorije ljudi, od mladih do starih te da se ovim sportom mogu baviti svi i tako pridonijeti očuvanju vlastitog zdravlja te poboljšati kvalitetu života.

Jurić je u pet godina bavljenja biciklizmom proputovao Europu od juga do sjevera.

– Tijekom ovoga bicikliranja Hrvatskom prikupljat ću i humanitarne novčane donacije u korist Udruge za pomoć osobama s invaliditetom "Duga" iz Semeljaca.

– U zadnjih pet godina putovao sam biciklom od Vrbice do Pule i nazad. Napravio sam i krug oko cijele Europe (projekt   „Over the Rainbow“, prilikom čega je nastao putopisni roman „Marijanov put“), 2013. godine do Nordkappa (projekt „Preko Alpa do Nordkappa“), a prošle godine biciklirao sam kroz cijele Alpe (projekt „Break the limits“) – rekao je Jurić dodajući da nije potrebno da osoba bude superheroj da bi se mogla baviti biciklizmom.

– Potrebno je samo malo dobre volje. Nažalost, u Hrvatskoj još uvijek nema dovoljan broj biciklističkih staza niti prometnih oznaka koje bi upozoravale na bicikliste. Potrebno je još puno toga učiniti kako bi se biciklisti osjećali sigurno na cesti, a u prvom redu treba doći do promjene u ponašanju kako nas biciklista, tako i drugih sudionika u prometu, rekao je Jurić kojega su po dolasku u Vinkovce dočekali i članovi vinkovačkog biciklističkog kluba "Kotur". Njihov član Adrijan Veselčić s Jurićem će se biciklom uputiti do Zagreba.

>> Proljetna akcija do 5.4.: Bicikli za sve uzraste i namjene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije