Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO DHMZ

Novo nevrijeme zahvatilo dio Hrvatske, kod Vinkovaca padala tuča: 'Uništilo nam je voćke i povrće'

Kaštela: Poplavljene prometnice nakon obilne kiše
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
25.06.2022.
u 16:15

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio kako će tijekom subote biti pretežito sunčano, osobito u Dalmaciji, dok su u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mogući pljuskovi i grmljavina

Najavljeno nevrijeme ovoga vikenda je stiglo je u veći dio Hrvatske, a posebice na šire područje Vinkovaca gdje je padala i tuča. 

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je naselje Ivankovo kod Vinkovaca oko 14 sati, a građani za 24 sata javljaju kako su brojne voćke i povrćene uništeni. 

- Nismo uopće očekivali nevrijeme, stvorilo se u par sekundi. Uništilo nam je voćke i povrće, vinova loza je sva utučena koliko vidim - kazala je. 

- Ostavilo je cijeli nered po dvorištu, sve je puno lišća. Ne izgleda baš dobro - dodala je. 

Nevrijeme je krenulo i na području Zagreba, no uz slab vjetar, a veći pljusak pao je i na području Osijeka.

Podsjetimo, Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio kako će tijekom subote biti pretežito sunčano, osobito u Dalmaciji, dok su u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mogući pljuskovi i grmljavina. Žuto upozorenje izdano je za zagrebačku, karlovačku i osječku regiju, a DHMZ je pozvao građane da budu na oprezu. 

>> VIDEO Vlasnik plantaže očajan: Nudio sam plaću do 9.000 kuna mjesečno, ali nitko ne želi brati trešnje

Komentara 3

FR
franjo
17:26 25.06.2022.

Tuče je bilo uvijek a nekad su upotrebljavane rakete ili zrakoplovi za razbijanje oblaka a danas to više ne vrijedi već upotrebavaju praćke, fijumbe.

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
20:10 25.06.2022.

Vinkovcima sve najgore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije