Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osigurano 850 tisuća eura

Krenula rekonstrukcija helidroma splitskog KBC-a

Helidrom splitskog KBC-a
Foto: Romana Kovačević Barišić
1/5
09.10.2023.
u 14:25

Ministar Vili Beroš podsjetio je na prošlotjedni potpisani  Ugovor o javnoj nabavi usluge Helikopterske hitne medicinske službe u  Hrvatskoj ukupne vrijednosti 62,5 milijuna eura, čime se podiže razina pružanja hitne medicinske pomoći.

Helidrom splitskog KBC-a danas je  krenuo u rekonstrukciju, za što je iz državnog proračuna osigurano 850 tisuća eura. Helidrom  koji godišnje broji 500 helikopterskih transporta zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata, dobit će najsuvremeniju opremu i signalizaciju koja osigurava dnevne i noćne letove helikoptera hitne medicinske službe, a omogućit će i međunarodnu certifikaciju sukladno važećim zakonima i pravilnicima od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. 

Ravnatelj KBC-a Split prof. Julije Meštrović istaknuo je da u KBC-u Split gravitira oko 1,5 milijuna stanovnika, a tijekom ljetne sezone i pola milijuna turista, uključujući i otoke. 

VEZANI ČLANCI:

- Broj bolesnika kojima treba hitno liječenje osobito je velik ljeti zbog velikog broja turista na jugu Hrvatske. Zbog toga je helidrom KBC-a Split posebno značajan - kazao je prof. Meštrović. 

Ministar Vili Beroš podsjetio je na prošlotjedni potpisani  Ugovor o javnoj nabavi usluge Helikopterske hitne medicinske službe u  Hrvatskoj ukupne vrijednosti 62,5 milijuna eura, čime se podiže razina pružanja hitne medicinske pomoći. 

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, ponovno je istaknula da se skorašnjom helikopterskom hitnom, kao i brzim brodicama hitne pomorske medicinske službe i postojećom zemaljskom hitnom, uspostavlja  sinergija kopnenih, zračnih i pomorskih snaga kojima se omogućuje zbrinjavanje hitnih stanja unutar "zlatnog sata" odnosno povećava šanse za preživljavanje od 30 do 50%.

- Na području Splitsko-dalmatinske županije u mandatu ove Vlade uloženo je 76,5 milijuna eura. U nizu važnih ulaganja u hitnu medicinsku skrb je i projekt opremanja OHBP-a u KBC-u Split vrijednosti 9,3 milijuna eura čime pružamo pacijentima hitnu zdravstvenu skrb po uzoru na suvremene bolničke centre u EU i svijetu, a djelatnicima maksimalnu organizaciju, optimizaciju poslovnih procesa i najveću moguću učinkovitost rada. Dakle, na vidljivim primjerima pokazujemo zajednički smjer zdravstvene politike s pacijentom u fokusu i pod geslom „Zdravlje je prvo“. To je jedini pravi put prema zdravom i prosperitetnom društvu - i Hrvatskoj u cjelini - kazao je Beroš. 

Komentara 2

BU
Bubalamala
10:09 10.10.2023.

Vidi koliko ih se skupilo, nije ih bilo u Brjestu kod Osijeka pa je Anušić morao sam u taj dim.Vole se doći slikati a poslije slijedi zakuska i to za vrijeme radnog vremena.

Avatar Moodleen
Moodleen
15:14 09.10.2023.

Ma naravno, svaka investicija ove "hrvatske" vlade samo sa one strane Velebita, samo na područje od kud potjeće 95 % ovih ministara. Na sjeveru Hrvatske nisu u stanju niti pokrpati rupe na cestama. Ali, brzo budu izbori drug Plenkosević, uživaj još kratko sa svojim bracekima pupetalom i kakajtazijem, vi ste prošlo svršeno vrijeme. Red je da Hrvatskom počnu upravljati Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije