Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rušenje ruskog aviona

Kremlj: Još uvijek čekamo razumno objašnjenje Turske

Putin je na sastanku G20 zagrmio kako 40 zemalja financira ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
26.11.2015.
u 12:29

Ruski ministar poljoprivrede najavio je ranije da se jačaju kontrole uvoza hrane i poljoprivrednih proizvoda iz Turske

Kremlj je priopćio da Rusija i dalje čeka razuman odgovor od Ankare zbog čega je u utorak srušila ruski zrakoplov, te dodaje da ne razmatra sankcije protiv Turske niti nametanje embarga na uvoz hrane.

– Još uvijek čekamo objašnjenje, razumno objašnjenje tuske strane – rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruski ministar poljoprivrede najavio je ranije da se jačaju kontrole uvoza hrane i poljoprivrednih proizvoda iz Turske.

"Ne uvodimo embargo", rekao je Peskov. "Te restrikcije uvedene su zbog pojačane opasnosti od različitih oblika ekstremizma. Naravno, poduzimaju se dodatne mjere kontrole. To je prirodno, posebno uzimajući u obzir nepredvidive akcije Turske", naglasio je.

Rusija je odlučila pojačati kontrolu nad poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima uvezenim iz Turske navodeći kao razlog kršenje sanitarnih normi, objavilo je ministarstvo poljoprivrede.

Ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev govori o "opetovanom kršenju ruskih normi kod turskih proizvođača", što bi se moglo odnositi na približno 15 posto poljoprivrednih proizvoda uvezenih iz te zemlje. Spominje prisustvo "zabranjenih i štetnih supstanci" kao i pretjeranih doza pesticida ili nitrata.

Vlada je stoga naredila agenciji zaduženoj za fitosanitarnu sigurnost Roselhoznadzor da pojača kontrolu "poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda" uvezenih iz Turske i "organizira dodatnu provjeru na granici i mjestima proizvodnje u Turskoj".

Turska je veliki izvoznik voća i povrća te važan opskrbljivač Rusije.

>> Preživjeli pilot: Nismo bili upozoreni! Lavrov: Rušenje aviona izgleda kao planirana provokacija

Ključne riječi

Komentara 16

TP
trias politica
13:42 26.11.2015.

I jedni i drugi tlače male narode, tako da ne razumijem simpatije jednih ili drugih na našim portalima. U konačnici, kad su tako dobri zašto nama Rusi nisu pomogli 90ih kad smo bili napadnuti?

Avatar superhik74
superhik74
14:18 26.11.2015.

Evo ja cu ti ga dati: "Pokvario si posao sverca ukradene Sirijske nafte mom sinu Bilalu Erdoganu koju on prodaje preko nase Turske luke Ceyhan, kupuje po 30 $ a prodaje po 40 $. Time je moj sin izgubio prihod od oko 10 miljuna $ dnevno. Osim toga je izgubio izvor financiranja nase cedo zvano ISIL. Taj dvostruki udarac jednostavno nisam mogao podnjeti." Eto jesi li zadovoljan s objasnjenjem, a ispriku neces dobiti jer lova je lova.

AM
ameris
13:10 26.11.2015.

Srušiti saveznički avion na tako podmukli način je kukavičluk i izdaja.Ti islamski žmukleri i mizerije podarili su Rusiji simpatije cijelog miroljubivog svijeta..na njihovu žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije