Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaduženje

Kreditom će podmiriti "Dajzek" i kupiti novo vatrogasno vozilo

Na mjestu nekadašnjeg Dajzeka Grad Sisak planira izgradnju etnosela
Nikola Čutuk/PIXSELL
30.06.2011.
u 16:45

Planirana tri milijuna za dovršetak vrtića nestala su, a ove godine neće biti ni Keltske noći

Planirani proračun grada Siska povećan je sa 197 na 217 milijuna kuna, što nije toliko rezultat porasta vlastitih sredstava koliko dugoročnog zaduženja, zaključak je prvog rebalansa prihvaćenog jučer na sjednici Gradskog vijeća. Naime, kreditom od oko sedam milijuna kuna podmirit će zaduženje Komunalca za zemljište nekadašnjeg Dajzeka u blizini Staroga grada. Naime, umjesto gradske tvrtke nekretninom sada upravlja Gradski muzej, a u planu je uređenje etnosela. Još dva milijuna kuna zaduženja namijenjena su za kupnju novog vatrogasnog vozila.

S druge strane, planirana tri milijuna kuna od naknade za deponiranje investitora Epsilon građenja za dovršetak gradnje vrtića ukinuta su. Ipak, 450.000 kuna izdvojeno je za uređenja tribina na pomoćnom igralištu Segeste, a dodatnih 300.000 kuna sportu osigurao je gradonačelnikov amandman, ujedno i jedini, kojim se od stavki za zimsku službu i javnu rasvjetu uzelo za rad klubova. Što se zapošljavanja tiče, puniji proračun imat će Upravni odjel za financije – 200.000 kuna više, te Dom kulture Sisak, više će dobiti 77.000 kuna. Pod izlikom krize Siščani ove godine neće uživati u Keltskoj noći. Dobra vijest za roditelje je 200.000 kuna planiranih za produženi boravak učenika.

Ključne riječi

Komentara 1

SV
sveznalica100
08:50 05.07.2011.

Kao i uvijek: trla baba lan- na račun poreznih obveznika koji zauzvart ne dobivaju ništa od kulture-ali koga briga za kulturu, i oni koji mogu ne mare za nju, pa šta bi običan puk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije