Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAVLJAČI PODIJELJENI
Povratak na članak

Kreditirali Agrokor, a sad se boje da će vraćati i njegov dug

Oni koji su za robu uspjeli dobiti novac regresnom mjenicom ne bi se trebali brinuti: banke to potraživanje moraju naplatiti od koncerna

Komentari 22

DU
Deleted user
11:04 21.04.2017.

Mediji također krivci za novonastalo stanje jer je Todorić bio tretiran kao bogočovjek, a radi marketinških minuta i insertiranja kataloga u novine. Nitko nije smio ni kvocnuti protiv Todorića, a da odmah gazda novina odnosno elektronskih medija ne zove dotičnog na raport. Da je godinama pisano o kako truloj tvorbi se radi, kad se sagleda financ. iznutra, ne bi danas bilo toliko prevarenih dobavljača. Iako ni dobavljači nisu nedužni, npr. vrhuška našeg konditorskog proizvođača br. 1 je prošle godine po medijima "kmečala" kako ih stisnuo zbog cijena jedan veliki njem. trg. lanac koji i kod nas posluje. Pa su suze lili! Ali nitko nije spomenuo da njem. trg. lanac plaća bespogovorno u roku par tjedana, gotovinom na račun, niks mjenice i niks sveto nigdarjevo. Ali su dobili medijsku pljusku od onih čiju su robu htjeli nabaviti, da su bezdušni. Dok oko ovog "s dušom" sada oblijeću s teško naplativim mjenicama.

VL
SN
snovakor
11:32 21.04.2017.

Zašto u ovom VL ne pišete kako se ponaša Agrokor do svojih do nedavno dobrih njima dobavljača ?? Npr. dobavljača jaja, kojima je dužan i samo ih je tako ostavio da propadnu i uvoze jaja iz San Marina i Latvije ..zašto o tome ne pišete ? Zašto je Agrokor okrenuo leđa domaćim proizvođačima ? Najveći domaći proizvođač jaja upravo ima sastanak o tome kako spasiti firmu nakon sto je Konzum prekinuo suradnju. Istražite novinari zašto Vlada štiti samo Agrokor ?? Čemu ?? A ostali ??

VL
EL
elkomadante
11:05 21.04.2017.

...U sporazumu su predložena četiri modela.....mogu postojati samo 2 modela a to su : 1. daj pare 2. otpisi potrazivanja

VL
SO
sofisticated
11:16 21.04.2017.

Sad se svi čude ko picek glisti.

VL
LI
limun-
11:36 21.04.2017.

Agrokor je nelegalno kamataren od atrane lihvara za to je osobno kriv i todorić i lihvari, ako vlada stane iza lihvara i sanira njihova potraživanja na račun dobavljača robe, HDZ I MOST nika više neće doći na vlast, Problem je što su lihvari najmoćniji igraču u RH a političari se boje pohlepni lihvara

VL
AN
anticenzura
11:51 21.04.2017.

Za stanje u Agrokoru su krivi politicari i HNB koja ne kontrolira domace trziste i monetarnu politiku, nego i jedni i drugi lobiraju za strane kompanije sto se doseljavaju u Hrvatsku i gaze nase domace proizvodjace. Gradjani trebaju uhvatiti za kravate tu bandu, oni su najveci izdajnici u zemlji. Pomeli su citavu domacu proizvodnju, rasprodali svu industriju i poslali u stecaj na tisuce poduzeca da naprave mjesto stranim kompanijama. Pa pogledajte koga su oni doveli u Hrvatsku, lance stranih cooperativa, gigante sto gaze sve pred sobom, i oni to namjerno rade nasem narodu i domacim proizvodjacima. I ovo sada sto rade isto namjerno rade, samo da taj SPAR pomete Agrokor, oni sto su dali otkaz zeni sto je uzela dvi fete prsuta za merendu. Oni se imaju namjeru siriti po Hrvatskoj. Zamislite, narod ce nam ostati bez icega svoga, postati cemo roblje u vlastitoj kuci, isto kao za vrijeme Osmanlija, Austro-Ugarske, nacifasizma i ostalih kolonizatora na tim prostorima. A zamislite tek jos nerodjenu djecu, generacije sto dolaze, kada se rode djeca u zemlji u kojoj nista nije njihovo, s miliardama duga na grbaci sto su im politicari ostavili. Ta djeca ce raditi u tim stranim kompanijama kod tudjih gospodara i otplacivati dug politicara. Sta mislite sto ce misliti ta djeca o njima? I jos dok se oni rode, nista zivo u Hrvatskoj nece biti Hrvatsko, nece moci kupiti nista ni da hoce djeca u svojoj zemlji, vec ce biti sve rasprodano i okupirano u rukama stranaca. Nama zemlju vode totalni vele-izdajnici vlastite zemlje i naroda i to svima treba biti jasno.

VL
DO
dobarsavjet
11:41 21.04.2017.

Otpišite također lihvarske dugove građana kada ste tako socijalno osjetljivi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:51 21.04.2017.

znači, domaći kreditori (koji su to, talijanske i austrijske banke?) traže isto što i rusi, da im se novi kredit prizna kao najstarija tradžbina? aha, sad je u redu, kad to traže stranci sa zapada. ok. ajmo dalje.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
11:39 21.04.2017.

Kec kume Mesija Andrej BBh, izgore kesa! Nema ništa od novih kredita dok za Agrokor ne bude kredibilne garancije, što znači da hrvatska državna raga iste treba preuzeti i na sebe natovariti još jedan pozamašniji teret. Koliko će ova izdržati i da li će u derbiju sa Grčkom pobijediti, najbolje je vidjeti rekao bi slijepac.

VL
RP
rođen_prekjučer
11:58 21.04.2017.

Treba provesti stečaj jer ovo je totalna glupost pokušati održati status quo a on je doveo do ovoga posebno status azila za povlaštene svih političkih boja. Nitko ne bi trebao biti iznad zakona samo zato jerzapošljava nečije sinove, kćeri ilili ljubavnice sa plaćom od 20000 kn na dalje.

VL
ZA
zagabria1
12:18 21.04.2017.

svi ovi akteri zaslužuju jedni druge. Što se mene tiče mogu svi propasti

VL
ZE
zeljko44
11:51 21.04.2017.

Delikatna stvar je u tome da je po napr. njemackom zakonu agrokor totalno u stecaju i da vodstvo firme i jos dan danas zateze stecaj. kad se prvi racuni nemogu vise platiti, dali to bile place, racuni od dobavljaca, ratete za kredit ili drugo, vodstvo mora u najkracem roku podnjeti zahtjev za stecaj. ukoliko ne, vodstvu prijeti kazna do tri godine zatvora. zasto je fam. todoric na slobodi?

VL
ZA
zagabria1
12:17 21.04.2017.

Ovi poklanjači će naučiti poslovnu lekciju na najgori način, na vlastitoj koži. Uvijek veći gad nadvlada manjega, a banke jesu nesumnjivo najveći gadovi.

VL
DU
Deleted user
12:33 21.04.2017.

krvotok gospodarstva financijski sektor je u rukama stranaca a bez njega smo nemoćni bilo što napraviti i učiniti plus naš poznati hrvatski jal definitvno nas vodi i odveo nas je kolonijalno ropstvo, nestajemo kao biće kao nacija i toga nisu ni svjesni oni koji nas vode i koji su nas doveli do toga , a strančarsko klatno se njiše između sdp i hdz, domoljublje hrvata kao nacije pojedinci su iskoristili za svoje interese jer više ima 5% bogatih nego 95% ostalih, hvala

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:46 21.04.2017.

nek ga vracaju UDBASKIM pokradenim parama..heehheeh

VL
TO
tokyo7010
11:32 21.04.2017.

Zlovenci i Mercator krive za sve

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.