Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapošljavanje
Povratak na članak

Kreću javni radovi, sezoncima će se priznati radni staž

HZZ ne može biti mjesto kamo nezaposleni dolaze samo po zeleni pečat. Pušu novi vjetrovi, sad moramo svi puhati u istom smjeru, kazao je ministar rada M. Mrsić

Komentari 9

DO
doktorica
11:30 04.04.2012.

jad i bijeda...

VL
TO
tomvuk
11:44 04.04.2012.

Koji troskovi ulaze u index troskova zivota? Da li je to cijena kruha, mlijeka, benzina, struje, ZET-ove karte, odjeca i obuca...jer bilo sto je ta mala povisica ne pokriva vece troskove zivota. Sretam sam da nisam umirovljenik u RH.

VL
BS
bstrabi2
11:49 04.04.2012.

Dali su jedan posto na mirovine,a uzeli dvadset posto poreza.Tko tu koga zavarava,Penzioneri su su sami krivi.Jer su se prodali za jednu mandarinu.Ja ču nekako proživjet,ali oni koji su glasali za kukurikaće.Neka terpe....

VL
ST
stefj
12:20 04.04.2012.

Odnos radnika i umirovljenika 1,19:1? Ma baš... Ako se u umirovljenike ubroji birokracija, tj. državna i javna služba, jer je to manje-više isto, onda je odnos vrlo vjerojatno 1:3 i gori.

VL
OB
-obrisani-
13:47 04.04.2012.

Koje su fasade na redu, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

VL
CH
chupakabra
14:21 04.04.2012.

O ovom ćemo pričati ko što pričamo sad za privatizaciju

VL
RP
rođen_prekjučer
14:42 04.04.2012.

Mislim ovo je jadno da jadnije ne može biti, on misli da će dva mjeseca javnih radova nekome pomoći, možda godina dana javnih radova ali dva mjeseca. A tih dva posto oslobođenja je sitniš jer ako 2% je neka redukcija troškova onda zapošljavanje će krenuti kao ludo, možeš misliti. I zadnja stavka, ako misliš da će tih godina do dvije iskustva te učiniti konkurentnim na tržištu gdje je minimum 5 godina i na jedno mjesto ide 500 do 600 kandidata podjednakih kvalifikacija. Jedino što imamo je sezonski rad ali i tu je jaka konkurencija pa stoga imaš ništa.Njegov najveći problem je što dolazi iz državne službe i nikada nije vidio realnog sektora osim čitao o njemu u nekoj knjizi.

VL
RP
rođen_prekjučer
15:00 04.04.2012.

ovo je čista politika, nijedna od ovih mjera neće zaposliti nikoga samo će dovesti do otkaza starih radnika koji će naravno dati sami otkaz(čitaj mobbing) i dovesti do porasta zaposlenosti u svijetu mašte gdje je broj umirovljenika jednak duže vrijeme iako svake godine u penziju ide 30 do 50 tisuća ljudi, i zapošljava se mjesečno 20000 ljudi a aktivnih oglasa ima 8000 taj mjesec. Mislim ja ne kužim dosta stvari ali ipak nisam toliki papan da mi možeš prodati maglu.

VL
IM
immortella
16:05 04.04.2012.

Javni radovi sezoncima i plaćeni radni staž! Tko plaća javne radove? Država! Što su onda ti zaposleni sezonci, kojima država plaća radni staž - DRŽAVNI SLUŽBENICI I NAMJEŠTENICI. Od kojeg novca će se njima plaćati plaće i radni staž i to što rade! Od poreza! A kad je Jadranka Kosor zapošljavala državne službenike u javna poduzeća na što?..na JAVNE RADOVE, onda to nije valjalo! Nevjerojatno! To im je bio Plan 21 - da povećaju poreze i pozapošljavaju državne namještenike u javne radove! I za to je Jadranka Kosor morala otići pod pritiskom medija! E svašta!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.