Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kreće velika nacionalna kampanja Saveza izviđača Hrvatske „HAPPYCENTAR – igračke nove za mirnije snove“

HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove
08.02.2021.
u 11:34

HAPPYCENTAR je platforma za prikupljanje novih igračaka koje će izviđači osobno donijeti djeci iz potresom pogođenih područja

Savez izviđača Hrvatske danas pokreće veliku nacionalnu kampanju naziva „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“ namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te uz podršku brojnih drugih partnera.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, tvrtke i druge organizacije, u svojim prostorijama organizirali su lokalne HAPPYCENTRE u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu.  Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

Do sada je organizirano više od 30 lokalnih HAPPYCENTARA u 20 gradova širom Hrvatske, a u narednim danima u kampanju će se kao HAPPYCENTRI uključiti i dodatne organizacije. Lokacije i radna vremena HAPPYCENTARA u koje se mogu donijeti nove igračke, kao i sve druge informacije o uključivanju u kampanju, mogu se pronaći na službenoj web stranici kampanje na www.happycentar.com.

Ovo nije prvi angažman izviđača u pomoći potresom pogođenim područjima i stanovništvu jer su brojni izviđači i izviđačke udruge sudjelovali u akcijama pomoći na terenu te u prikupljanju hrane, potrepština, odjeće i obuće, građevinskog materijala te drugih stvari nužnih za građane u tim trenutcima.

„Volonteri Saveza izviđača Hrvatske od prvoga dana potresa aktivno sudjeluju u brojnim zadacima u sklopu izviđačke pričuvne postrojbe civilne zaštite. U posljednjih 40 dana naši su volonteri na terenu odradili više od 6,000 volonterskih sati. Kao najveća organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj, sada ovu kampanju posvećujemo upravo djeci iz potresom pogođenih područja, a ovim putem pozivamo i sve ostale građane da nam se pridruže kako bi novim igračkama pomogli vratiti osmjeh na lica brojnih mališana.“ – izjavio je Dan Špicer, glavni koordinator kampanje HAPPYCENTAR i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Kampanja prikupljanja igračaka i druge opreme trajat će do kraja veljače nakon čega će vikendima u ožujku biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije