Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova šuma

Kreće pošumljavanje 9,5 hektara kod Osijeka uz Dravu

Trim staza
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
13.11.2013.
u 12:27

Ukupno će se posaditi 6000 sadnica uzgojenih u rasadnicima Hrvatskih šuma na prostoru između pješačkog mosta do popularnog kupališta Copacabana

Hrvatske šume pošumit će 9,5 hektara područja od pješačkog mosta do popularnog kupališta Copacabana na lijevoj obali Drave kod Osijeka. Sa sanacijom su počeli još ovoga proljeća kada su uklonjena stara, prezrela i bolesna stabla, najvećim dijelom euroameričke topole. Stabla su uklonjena, poručuju iz Hrvatskih šuma, prije svega  zbog sigurnosti građana koji na tome području koriste trim stazu i šetnicu.

Dinamiku radova "diktirat" će vrijeme, a pošumljavat će se autohtonim vrstama drveća - jasenom, hrastom, trešnjom i ostalom mekom bjelogoricom. Ukupno će se posaditi 6000 sadnica uzgojenih u rasadnicima Hrvatskih šuma.

Cijela mlada šuma podiže se po modelu park - šume kako bi se pospješilo očuvanje bioraznolikosti, a istovremeno očuvala krajobrazna ljepota šireg gradskog područja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije