Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kreće pošumljavanje 9,5 hektara kod Osijeka uz Dravu

Ukupno će se posaditi 6000 sadnica uzgojenih u rasadnicima Hrvatskih šuma na prostoru između pješačkog mosta do popularnog kupališta Copacabana
13. studenoga 2013. u 12:27 0 komentara 218 prikaza
Trim staza
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Hrvatske šume pošumit će 9,5 hektara područja od pješačkog mosta do popularnog kupališta Copacabana na lijevoj obali Drave kod Osijeka. Sa sanacijom su počeli još ovoga proljeća kada su uklonjena stara, prezrela i bolesna stabla, najvećim dijelom euroameričke topole. Stabla su uklonjena, poručuju iz Hrvatskih šuma, prije svega  zbog sigurnosti građana koji na tome području koriste trim stazu i šetnicu.

Dinamiku radova "diktirat" će vrijeme, a pošumljavat će se autohtonim vrstama drveća - jasenom, hrastom, trešnjom i ostalom mekom bjelogoricom. Ukupno će se posaditi 6000 sadnica uzgojenih u rasadnicima Hrvatskih šuma.

Cijela mlada šuma podiže se po modelu park - šume kako bi se pospješilo očuvanje bioraznolikosti, a istovremeno očuvala krajobrazna ljepota šireg gradskog područja.

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.