Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maškarani riječki vikend počeo rallyjem Pariz - Bakar

"Kreacije" na kotačima bučile i dimile na Korzu

maškare
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/8
06.02.2010.
u 13:54

Parodija na svjetski poznati rally Paris - Dakar okupila je ove godine 83 sudionika koji su na svoju rutu krenuli ispraćeni Krimejskim feštarima sa starta pred gostionicom Pariz na Krimeji.

RIJEKA - Maškarani auto rally Pariz - Bakar , jedinstvena "povorka" maštovitih kreacija na kotačima, od motocikala i automobila do kombija s maskiranim vozačima i putnicima, i danas je pokazala zašto je već 19 godina jedna od najatraktivnijih manifestacija Riječkog karnevala.

Parodija na svjetski poznati rally Paris - Dakar okupila je ove godine 83 sudionika koji su na svoju rutu krenuli ispraćeni Krimejskim feštarima sa starta pred gostionicom Pariz na Krimeji da bi se bučno i u oblacima dima "dokotrljali" do Korza gdje su ih dočekali meštar karnevala Toni s kraljicom Bojanom Batinicom, "svrgnuti" riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kao "biker" i , naravno, brojni Riječani.

Nakon zadržavanja na Korzu , uz prigodni program svake ekipe, otkačeni su oktanci krenuli dalje put Kostrene gdje polažu ispit spretnosti nakon kojega nastavljaju do cilja u Bakru gdje će najbolji, nakon još jednog ispita spretnosti, i najmaštovitiji u kreiranju svojih vozila, biti nagrađeni.

Rally fešti tu nije kraj, navečer će se svi sudionici okupiti na Oktanskom balu koji će , već po običaju, trajati do ranih jutarnjih sati.

Rijekom teče rijeka malih maškarica

Razigrana  dječja karnevalska povorka , četrnaesti put zaredom , zauzela je danas riječki Korzo. Od ranog poslijepodneva Rijekom teče rijeka malih maškarica, vrtićara i osnovnoškolaca , njih šest tisuća u 76 karnevalskih grupa iz Rijeke i cijelog Primorja, s otoka i Gorskog kotara, ali i skupina iz cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Heregovine, Srbije i Crne Gore koje već tradicionalno ugošćuju Riječani.

 A da su mali karnevalisti najsimpatičniji i  najmaštovitiji pokazuju njihove maske i kostimi - atronauti, vilenjaci, zvjezdice , novinari iz EU, pajaci i klaunovi, bundeve, cvjetići , prometni znakovi, pčele i bumbari , kuhari , kauboji , gospoda i dvorjani. I meštar Toni sa svojom kraljicom Bojanom Batinicom koji su za karnevala vlast u gradu i pravi gradonačelnik Vojko Obersnel uživaju na Korzu ne krijući zadovoljstvo jer najmlađi zorno pokazuju kakva je budućnost Riječkog karnevala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije