Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Krao novac dok je djevojka pazila da nitko ne naiđe

U optužnici je predloženo da se prvookrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela
10. svibnja 2016. u 17:50 1 komentara 1718 prikaza
policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1981. i 1996.) zbog počinjenja više kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. i razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. toč. 2. KZ-a, objavio je danas DORH na svojim stranicama.

Prvookrivljenika se tereti da je od 1. do 8. veljače 2016. uz uporabu noža počinio razbojništvo u jednoj ljekarni u Zagrebu; u istoj benzinskoj postaji počinio dva razbojništva zastrašivanjem i prijetnjama prema djelatnicama navedene benzinske postaje te u jednoj ljekarni jednu tešku krađu na osobito drzak način. Tereti ga se da si je navedenim kaznenim djelima pribavio imovinsku korist od ukupno 9.120 kuna. Prvookrivljenika i drugookrivljenicu se tereti da su od 3. do 7. veljače 2016. zajedno počinili još dva razbojništva, jedno uz uporabu noža u jednoj benzinskoj postaji, a drugo uz uporabu plastičnog pištolja u jednoj trgovini mješovitom robom. Za vrijeme dok je prvookrivljenik oduzimao novac iz benzinske postaje odnosno trgovine, drugookrivljenu mlađu punoljetnicu se tereti da je, sukladno prethodnom dogovoru, pazila ispred ulaznih vrata benzinske postaje odnosno trgovine da netko ne naiđe. Navedenim kaznenim djelima okrivljenici su si pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od 7.920,00 kuna.  

U optužnici je predloženo da se prvookrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>> Upali u kebabdžinicu pa ukrali novac i meso

>> Izmasirala je pa onda uzela 100.000 kuna u nakitu i zlatu

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom