Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZARADILI' 7920 KN

Krao novac dok je djevojka pazila da nitko ne naiđe

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
10.05.2016.
u 17:50

U optužnici je predloženo da se prvookrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1981. i 1996.) zbog počinjenja više kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. i razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. toč. 2. KZ-a, objavio je danas DORH na svojim stranicama.

Prvookrivljenika se tereti da je od 1. do 8. veljače 2016. uz uporabu noža počinio razbojništvo u jednoj ljekarni u Zagrebu; u istoj benzinskoj postaji počinio dva razbojništva zastrašivanjem i prijetnjama prema djelatnicama navedene benzinske postaje te u jednoj ljekarni jednu tešku krađu na osobito drzak način. Tereti ga se da si je navedenim kaznenim djelima pribavio imovinsku korist od ukupno 9.120 kuna. Prvookrivljenika i drugookrivljenicu se tereti da su od 3. do 7. veljače 2016. zajedno počinili još dva razbojništva, jedno uz uporabu noža u jednoj benzinskoj postaji, a drugo uz uporabu plastičnog pištolja u jednoj trgovini mješovitom robom. Za vrijeme dok je prvookrivljenik oduzimao novac iz benzinske postaje odnosno trgovine, drugookrivljenu mlađu punoljetnicu se tereti da je, sukladno prethodnom dogovoru, pazila ispred ulaznih vrata benzinske postaje odnosno trgovine da netko ne naiđe. Navedenim kaznenim djelima okrivljenici su si pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od 7.920,00 kuna.  

U optužnici je predloženo da se prvookrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>> Upali u kebabdžinicu pa ukrali novac i meso

>> Izmasirala je pa onda uzela 100.000 kuna u nakitu i zlatu

Komentara 1

DB
db123
22:09 14.05.2016.

Moraju nesto raditinasli posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije