Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trooping the colour

Kraljica Elizabeta II. proslavila 90. rođendan, tijekom ceremonije onesvijestio se vojnik

britanac
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
11.06.2016.
u 13:10

Od polovice 18. stoljeća parada se također smatra proslavom službenog rođendana monarha neovisno o tome kada je njegov ili njezin stvarni rođendan te monarh uvijek osobno provodi smotru vojnih jedinica.

Paradom znanom pod imenom “Trooping the Colour” dans je proslavljen službeni rođendan britanske kraljice Elizabete II. Ova redovita smotra pješaštva i konjaništva vuče svoje korijene još iz 17. stoljeća kada bi bilo izuzetno važno barem jednom godišnje vojnicima pokazati kako izgledaju zastave – boje – njihovog regimenta, ne bi li ih mogli uvijek brzo prepoznati u žaru bitke.

Od polovice 18. stoljeća parada se također smatra proslavom službenog rođendana monarha neovisno o tome kada je njegov ili njezin stvarni rođendan te monarh uvijek osobno provodi smotru vojnih jedinica.

Tijekom današnje ceremonije jedan se vojnik onesvijestio.

>> Posjetila je Irsku, letjela s Bondom, poklonila se Diani

Komentara 18

ST
stodusomsija
17:08 11.06.2016.

Cudo, nitko ne protestira da je nazadno slaviti nesto sto potjece iz 17 st, nitko ne rusi monarha koji je na tronu vise od 60 godina, nema gongova, akcija, nema engleska moze bolje…

NO
notthatperson
13:57 11.06.2016.

E sad mi je napokon sinulo zasto ovi sto dugo stoje imaju tako velike subare.. kad padnu na nos, ne ozlijede se.. mudro : )

Avatar dras32
dras32
14:20 11.06.2016.

A kraljica uvijek k'o kanarinac, u žutom, zelenom i svjetloplavom kostimiću ;')

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije