Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na pomolu rješenje

"Kralj željeza" želi kupiti ili zakupiti Željezaru Split

petar pripuz
Dalibor Urukalović/Pixsell
06.05.2011.
u 14:20

Pripuzova tvrtka CE-ZA-R iz Zagreba poslala je ponudu za zakup uz mjesečnu naknadu od 100.000 kuna, a želi i nastaviti proizvodnju. Druga njegova firma C.I.O.M., također iz Zagreba, želi kupiti imovinu Željezare Split za 105 milijuna kuna.

Na Trgovački sud u Splitu stigle su dvije ponude, jedna za kupnju, a druga za zakup objekata tvrtke "Željezara Split" u stečaju. Obje su stigle iz tvrtki Petra Pripuza, poznatog i kao "kralj željeza".

Njegova tvrtka CE-ZA-R iz Zagreba poslala je ponudu za zakup uz mjesečni iznos od 100.000 kuna sa željom za nastavkom proizvodnje. Druga Pripuzova firma C.I.O.M., također iz Zagreba, želi kupiti kompletnu imovinu Željezare Split za 105 milijuna kuna.

Valja podsjetiti da je stečajni postupak Željezare Split pokrenuo HEP zbog duga teškog 8,5 milijuna kuna.

Sindikalni povjerenik Mladen Bekavac zadovoljan je pristiglim ponudama, poglavito namjerom da se proizvodnja u Željezari Split nastavi. Očekuje da će vjerovnici prihvatiti prijedlog i kako će napokon radnici Željezare opet početi raditi.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
19:57 06.05.2011.

oj dalmacijo, sirotinjo! zar nema nikog u toj \'bogatoj\' dalmaciji u novčaniku tolko da kupi željezaru? ili joj ni oni sami ne vjeruju, u njezinu budućnost? očito tu provinciju čekaju teška vremena. nakon što su skoro pa rasprodali svu djedovinu na kamenu za vikendice i apartmane, odlaze zadnji mali biserčići... i tako će uskoro dalmatinac ostati sirotinja, novac od djedovine potrošiti na spizu i ćakulanje na rivi... i živjet ko nekad njegovi stari, od težačkog rada po tuđinskim vrtovima, poljima... i zanimljivo, i za to će mu biti kriv zagreb. valjda ga je trebao zaustaviti, zabraniti mu prodaju kamenjara strancima. nek propadne željezara, brodogradilišta skoro pa već i jesu. zašto da ih ostatak države financira?!

LU
lutomirski
07:23 07.05.2011.

To će mu kićmu slomiti, nemožeš u Hvatskoj normalno poslovati, bolje bi mu bilo da ostane u svom biznesu i da ne investira niti kune.....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije