Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrila ih policija

Krali bakrene oluke i okapnice, čak i rasvjetni stup

\'policija1\'
Pixsell
25.02.2011.
u 13:51

U jednoj skupini kradljivaca bila su dva Omišljana, Krčanin i maloljetnik, a u drugoj dvojica muškaraca iz Njivica

Krčki policajci otkrili su tko su kradljivci bakrenih oluka i okapnica koje su u veljači “nestale” s više zgrada. Kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom Omišljana, starosti 19 i 23 godine, 20-godišnjakom iz Krka i maloljetnikom utvrđeno je da su od svibnja lani te tijekom veljače ove godine na području Omišlja i Krka počinili pet krađa. S više zgrada skinuli su i ukrali veću količinu bakrenih oluka i bakrenih okapnica, demontirali su i odnijeli rasvjetni stup od bronce, dok su iz paviljona u dvorištu Doma umirovljenika u Krku ukrali zvučnike. Sve su ukradeno prodali. Krađama su oštećeni Općina Omišalj i tamošnja osnovna škola, Dom umirovljenika iz Krka, tvrtka iz Malinske i 42-godišnji Omišljanin.

Jedan iz ove skupine, 19-godišnji Omišljanin, u srpnju lani s krova zgrade u Pušći u Omišlju ukrao je minilink antenu s radijskom jedinicom i telekomunikacijsku tvrtku iz Zagreba oštetio za 76 tisuća kuna.

Krčka policija dovršila je i kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 28-godišnjakom iz Njivica. Utvrđeno je da su s kuće u Ulici kralja Tomislava u Njivicama ukrali oko 32 metra bakrenih oluka čime su Zagrepčanku, vlasnicu kuće, oštetili za 2500 kuna.

Sva su šestorica zbog krađa prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije