Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAR UZ VEČERNJI

„Krajnje je vrijeme da se opovrgnu strašne laži Staljina i ruskih Tajnih službi“

Marko Danon
VL
28.05.2024.
u 15:19

U srijedu, 29. svibnja, ne propustite dar uz Večernji, knjižicu autora Marka Danona koja proučava antihrvatske propagande od 1942. godine do danas.

Marko Danon, zagrebački poduzetnik židovskog podrijetla, koji je svojedobno javno obznanio da je kardinal Stepinac spasio život njegovu ocu te da njegov otac nije pogubljen u jasenovačkom logoru iako je na popisu žrtava logora, autor je knjižice koja se bavi preuveličavanjem broja žrtava ustaškoga koncentracijskog logora Jasenovca, rehabilitira kardinala Stepinca te obrađuje brojne druge teme koje proučavaju antihrvatske propagande od 1942. godine pa sve do danas.

„Krajnje je vrijeme da se opovrgnu strašne laži Staljina i ruskih Tajnih službi koji su putem M.M. Scheinmanna plasirali laži da je sama Katolička crkva u NDH ubila 860.000 Srba.“ – riječi su Danona kojima je ukazao na problem povjesničara koji i danas manipuliraju informacijama o broju stradalih srpskih žrtava

U svom tekstu, autor posebno naglašava utjecaj kardinala Stepinca koji je, kako autor navodi, i njegovom ocu spasio život. Danon ističe kako je kardinal Stepinac „maksimalno pomagao i Srbe i Židove i svakoga kome je uz cijenu vlastitog života trebala pomoć“ te spominje kako je kardinal Stepinac poslužio komunističkom režimu kao utjelovljenje svega hrvatskoga „...,a dobro znamo da su nacionalni atributi bili, pored vjerskih, glavni protivnik komunista.“ – naveo je autor

Simbolične riječi autora - „Šteta koja je nanesena Hrvatskoj i Katoličkoj crkvi na zapadu, još uvijek nije sanirana.“ – zaključne su riječi cijeloga teksta

U srijedu, 29. svibnja, ne propustite dar uz Večernji, knjižicu autora Marka Danona koja proučava antihrvatske propagande od 1942. godine do danas.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Mirabela
14:36 06.06.2024.

Gdje se ta knjižica Marka Danona: "Prilog proučavanju antihrvatske propagande" može kupiti ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije