Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Kradljivci janjaca pojeli su pola plijena

Ukrali su i jedno tek ojanjeno janje, ali nisu znali što bi s njim pa su ga putem izbacili na cestu, kaže vlasnica A. Slobođanac
27. kolovoza 2015. u 15:35 3 komentara 1887 prikaza
janjci
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Vrata farme bila su provaljena, ispred njih su ostali tragovi širokih guma. Staja je bila gotovo prazna, 15 janjaca nestalo je pod okriljem noći.

Na poljskom je putu ležala samo registarska pločica, otpala s kombija, i to posuđenog i upravo je ona istražitelje dovela do lopova. Prizor je to koji je zatekao Željko Slobođanac kada je jutro kasnije, 21. svibnja 2013. stigao pred svoju farmu u Budrovcima nedaleko od Đakova. Istraga je dovela do Antuna Lipara iz Selaca Đakovačkih koji je do tada, sa 26 godina, već imao “pozavidan” policijski dosje. Odslužio je četiri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva 2009. Bio je već iza rešetaka kada mu je u veljači 2010. izrečena i kazna od osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog teške krađe. Zbog krađe janjaca osuđen je nedavno u Osijeku na sedam mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine. Sudi mu se i zbog “dilanja” droge.

– Ukrali su i jedno tek ojanjeno janje, ali nisu znali što bi s njim pa su ga putem izbacili na cestu. Netko ga je poslije našao – prisjeća se vlasnica Ankica Slobođanac. Priznali su krađu janjadi. Neke su, kažu, prodali, a neke pojeli.

– Žao mi je. Borim se za život i radim u šumi gdje se izvlače drva za ogrjev i tako se prehranjujem. Brinem se i o majci. Ponudio sam vlasniku odštetu, pristao je da mu platim u ratama – branio se Lipar na sudu.

– Već smo digli ruke od toga! Tko će nam platiti? On je stalno po zatvorima, nezaposlen je i nema imovine – sumnjičava je Ankica Slobođanac. Sud je u presudi istaknuo kako je Lipar više puta osuđivan.

Rokovci: Zadruga Vinkovačka Šparoga
Preplavila slavonska polja
Zarada je 25.000 kn po hektaru: Kultura je to koja je i do 8 puta isplativija od pšenice
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti
 • mmiocic:

  Koga čega, janjetne... Komu, čemu, menin... S kin, s čin, s kapulcon mladon... A ža je meni ljudi koji se brinu pa im neko sve pokrade.

 • Stipan:

  Taj je znači pojeo i moje kulenove i šunke iz satnice đakovačke !

 • Avatar dobry
  dobry:

  Pod hitno pretresti sator u Savskoj 66 !!