Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Krađa ostatka večere stajala je radnog mjesta

štrukli
Robert Anić
19.10.2009.
u 09:25

"Krađa" je počinjena u staračkom domu na Bodenskom jezeru u kojem je njegovateljica radila, a uzela je štrukle koje su ostale nakon objeda štićenika doma koje bi kao višak hrane bile bačene u smeće.

Njemački Sud za radne odnose potvrdio je otkaz 58-godišnjoj djelatnici sa 17 godina radnog staža u staračkom domu nakon što je utvrđeno da je otuđila šest štrukli, donosi Deutsche Welle.

Ova "krađa" počinjena je u staračkom domu na Bodenskom jezeru u kojem je njegovateljica radila, a uzela je štrukle koje su ostale nakon objeda štićenika doma koje bi kao višak hrane bile bačene u smeće.

No vodeći se izričitom zabranom koju je izdao poslodavac Doma - gradska zaklada za brigu o bolnicama općine Konstanz, da djelatnici koriste hranu koja se kuha za goste staračkog doma, sud je potvrdio otkaz pravdajući ga time da zaposlenica ne može "po svojoj volji" interpretirati nalog i izričitu zabranu poslodavca.

Njegovateljica se od ovakva otkaza na sudu branila izjavom kako te večeri imala tečaj koji je organizirao poslodavac i nije imala vremena otići kući nešto pojesti.

Ključne riječi

Komentara 4

AL
alijagjas
09:44 19.10.2009.

Nije kradja ako netko pojede hranu koja je za otpad. I taj poslodavac ce jednog dana umrijeti, ili bar pozeljet da umre, ali bez blagoslova ostecene, ni umrijet nece moci! Svako prokletstvo se placa, prije ili kasnije!

DO
doktorica
11:32 19.10.2009.

Nebi nam falilo malo njemačke discipline.

KA
karambita
10:16 19.10.2009.

Da, istina je. Otkaz zbog nicega. Ovo je ponizavajuce za covjeka kao ljudskog bica. Da je sa tim nahranila psa i macku, nista se ne bi desilo. U Njemackoj psi i macke imaju vece pravo nego covjek. Ovo je zaista frustrirajuce, i ne bi me cudilo da u ovakvim situacijama neki izrevoltirani radnik prosvira mozak \"svevisnjem sefu\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije