Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija traži počinitelje

Krađa kod Lipika: Skinuli sa pruge i odnijeli više od 170 velikih vijaka

Željeznička pruga
Robert Anic/PIXSELL
21.02.2022.
u 09:41

Riječ je o vijcima koji povezuju pragove s tračnicama.

Na dionici željezničke pruge kod Lipika, između stajališta Dobrovac i Kukunjevac, zasad nepoznati počinitelj ili više njih, otuđili su više od 170 komada velikih vijaka, izvijestila je Policijska uprava.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava, piše Danica.

- U razdoblju od 1. do 8. veljače na dionici pruge između stajališta Dobrovac i Kukunjevac nepoznati počinitelj (ili više njih) je demontirao i otuđio preko 170 komada vijaka - navode danas u policiji.

Inače, riječ je o vijcima koji povezuju pragove s tračnicama. Je li zbog toga ugrožen željeznički promet, ovog časa nije poznato. Inače, tijekom prošle godine dovršeni su radovi obnove na pruzi Banova Jaruga – Lipik – Pakrac – Daruvar.

Dio je to važnog željezničkog pravca Banova Jaruga (istočno od Kutine) – Pčelić (istočno od Virovitice) koji je nakon obnove koja je završila potkraj prošle godine opet pušten u puni promet bez promjene voznog reda i ukidanja putničkih vlakova.

Video - Na automobil na pružnom prijelazu spustila se rampa, nadolazeći vlak se morao zaustaviti

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
10:08 21.02.2022.

Uklanjanjem vijaka koji povezuju pragove s tračnicama dovode se putnici u izravnu životnu opasnost. Isto je i sa krađom poklopaca od cestovnih šahtova. Budući da i vijci i poklopci završavaju u istim mjestima - tvrtkama koje otkupljuju sekundarne sirovine, nije mi jasno kako se počinitelje ne može uhvatiti i tome konačno ne može stati na kraj. A kazne za takvo ugrožavanje života građana isključivo zbog osobne materijalne koristi bi trebale biti drastične.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
11:21 21.02.2022.

Ako bi se počinitelje uhitilo, mislim da bi se neki zastupnik manjine jako uzbunio jer mu se diraju birači i njegov narod i tako se većinski narod širi netrpeljivost protiv njih. Tko je vidio da im se mi kao većina, miješamo u njihov način života!

DU
Deleted user
10:59 21.02.2022.

To se zove sabotaža,a za takve stvari bi trebao doživotni zatvor.Gdje su vijci to je lako utvrditi u otkupnim stanicama.Vlasnika također zatvoriti skupa sa firmom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije