Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatnih 314.000 kuna

Kovačić dan uoči obljetnice Oluje ishodio suglasnost za troškove kninskog prijenosa

siniša kovačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.08.2016.
u 15:57

Preraspodjela dodatnih troškova kninskog prijenosa smatra se rebalansom financijskog plana u granicama dobivene suglasnosti NO-a te se u druge svrhe nije mogla, odnosno ne može se koristiti

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić je samo dan uoči obljetnice Oluje i HRT-ova prijenosa iz Knina dobio suglasnost Nadzornog odbora (NO) za odluku o preraspodjeli gotovo 314.000 kuna za podmirenje troškova svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, saznaje se iz izvora bliskom vodstvu Hrvatske radiotelevizije.

Prijedlog za žurnu sjednicu

Kako Hina saznaje, preraspodjela dodatnih troškova kninskog prijenosa smatra se rebalansom financijskog plana u granicama dobivene suglasnosti NO-a te se u druge svrhe nije mogla, odnosno ne može se koristiti. Nadzorni odbor na elektronskoj sjednici održanoj 4. kolovoza nije, kako se saznaje, uopće razmatrao cjeloviti rebalans financijskog HRT-ova plana što je krajem srpnja predlagao v.d. glavnog ravnatelja Kovačić pritom navodeći potrebu cjelovitog rebalansa kako bi Hrvatska radiotelevizija i dalje 'uspješno obavljala funkciju javnog servisa i kako bi uspješno realizirali predstojeći prijenos iz Knina'. Kovačić je tom prigodom NO-u HRT-a predlagao održavanje žurne sjednice u roku od 48 sati.

Kako Hina saznaje iz izvora s HRT-a,  v.d. glavnog ravnatelja Kovačić, ujedno i član Organizacijskog odbora proslave, u posljednji je trenutak tražio odobrenje za dodatni trošak u prijenosu proslave u sklopu koje je bio održan i koncert u organizaciji HRT-a koji je snosio i dio produkcijskih troškova, a gdje je glavni izvođač bio Marko Perković Thompson

S HRT-a su prije kninskog prijenosa istaknuli da novac za dodatne troškove traže jer je 'projekt prijenosa iz Knina bio planiran u okviru prvoga rebalansa poslovnoga plana u nešto manjemu opsegu, pa je u okviru drugoga rebalansa korigiran u skladu s konačnim troškovima'. 

S HRT-a, pak, nisu odgovorili koliko iznose ukupni konačni troškovi kninskog prijenosa, niti su htjeli potvrditi informaciju da su suglasnost za dodatne troškove prijenosa svečanosti u Kninu dobili samo dan prije obljetnice Oluje.

Ključne riječi

Komentara 9

PO
portugisac
16:23 08.08.2016.

HINA se baš nije proslavila sa prenosom Oluje i spominjanjem broja stradalih srpskih civila. Dok je Haaški sud utvrdio uz sve moguće i nemoguće dokaze da je bilo 44 stradalih HINA je to popela na 690. Za čije je too dobro i protiv koga radi ta HINA. Čak je Savo Štrbac realniji od HINA-e. Čovijek je sada priznao da srbi nisu protjerani iz Hrvatske već su sami dragovoljno napustili. Da je HINA Hrvatska agencija stalno bi ponavljala tu vijest koju je izjavio Savo Štrbac. Kod lustracije prvo uči u HINA-u

DU
Deleted user
17:16 08.08.2016.

potpis: B.Petrov, dipl. psihijatar (kako prikladno)

DU
Deleted user
16:32 08.08.2016.

HDZ-ov dernek financira se s mojom lovom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije