Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavio memoare

Šeks: Kovači lažnog novca krivotvore modernu hrvatsku povijest

Šeks
Boris Ščitar/Večernji list
07.02.2016.
u 13:30

Prema Šeksovim riječima, revizionionisti, krivotvoritelji i kovači lažnog novca, kako ih on naziva, nastoje u hrvatsku mladost utisnuti paralelnu povijest po kojoj na Hrvatsku nije izvršena agresija Srbije, Crne Gore i JNA

- Moderna hrvatska država nije izrasla na temeljima antifašizma, nego hrvatskog domoljublja, Antifašizam je imao svoju ulogu, ali između dva rata – rekao je najdugovječniji političar na suvremenoj hrvatskoj političkoj sceni Vladimir Šeks na predstavljanju svoje memoarske dvotomne knjige "1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat" u Slavonskom Brodu.

Prema Šeksovim riječima, revizionionisti, krivotvoritelji i kovači lažnog novca, kako ih on naziva, nastoje u hrvatsku mladost utisnuti paralelnu povijest po kojoj na Hrvatsku nije izvršena agresija Srbije, Crne Gore i JNA, nego da je u Hrvatskoj bio građanski rat za koji su najodgovorniji HDZ i pokojni predsjednik Tuđman.

Dodaje kako brojni novinari, publicisti, akademici i političari u tisućama svojih radova pišu kako su Hrvati napali Srbe, pa su se oni morali braniti, a da su njihove krajine bile legitiman oblik organizirane obrane srpskog naroda na ovim područjima.

- Najžalosnije je što su takve teze u svojim naknadnim sjećanjima iznosili i ljudi poput bivšeg predsjednika vlade Josipa Manolića i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Josipa Boljkovca – rekao je Šeks.

Komentara 43

DU
Deleted user
14:17 07.02.2016.

Tocno Hrvatska drzava pociva na temeljima domovinskog rata u kojem su branitelji s hrvatskim narodom stvorili hrvatsku drzavu kao slobodnu i demokratsku.

Avatar juricamesko
juricamesko
13:56 07.02.2016.

najzalosnije je od svega sto se hrvatski akademici i intelektualci cast iznimkama nisu suprostavljali takvom revizionizmu proslosti.tragicno je da smo dopustili da medijima a posebno HTV zavladaju oni koji niti ne kriju svoj prezir prema hrvatskoj drzavi od kojeg su napravili unosan posao od kojeg se dobro zivi.hrvatska sutnja opet nam dolazi na naplatu.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
14:15 07.02.2016.

Pokojni ministar policije Ivan Vekić je imao jako slabo mišljenje o dotičnom gospodinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije